Поради

Народні засоби проти сухості рук

Народні засоби проти сухості рук

У якому б віці не перебувала жінка, вона може зіткнутися з проблемою сухості шкіри рук. Це заподіює дискомфорт, до того ж, естетичний вигляд рук залишає бажати кращого.

 

Існує чимало причин сухості шкіри. По-перше, несприятливі фактори зовнішнього середовища. Сонце, мороз, вітер, коливання температур – все це негативно позначається на шкірі. На ній з'являються тріщинки, плями, вона починає лущитися і свербіти. По-друге, вода і хімічні речовини. Щоденний контакт з водою та побутовими засобами не може не завдати шкоди шкірі рук. По-третє, нестача вітамінів. Особливо часто це проявляється в осінньо-весняний період часу. Ну, і звичайно, неправильний або недостатній догляд за руками.

Виявивши причину сухості рук, необхідно її усунути. Так, при виконанні домашніх робіт рекомендують надягати гумові рукавички. При виході на мороз бажано мазати руки жирним кремом і одягати теплі рукавиці. Для захисту від сонячних променів треба наносити на руки крем із сонцезахисним фактором. Восени і навесні корисно пропити комплекси вітамінів: це необхідно не тільки для шкіри, але і для всього організму.

Вкрай важливо доглядати за шкірою рук: мазати спеціальними кремами і масками, робити ручні ванночки. Відмінно можуть допомогти й засоби народної медицини.

 

Сік алое

Лист алое, перед видавлюванням з нього соку, необхідно покласти в холодильник на кілька годин, краще на ніч. Шкіру рук змастити соком, потримати 15 хвилин, а потім змити водою. Після процедури руки ретельно змастити кремом.

 

Морквяна маска

Натерту моркву, змішати зі столовою ложкою сметани і чайною ложкою рослинної олії. Нанести на шкіру і залишити на 20 хвилин.

 

Банани

Взяти стиглий банан, розім'яти і додати вершкове масло, мед. Отриману суміш втерти в шкіру рук, потримати 20 хвилин, змити.

 

Овес

Подрібнити овес на борошно. 3 столові ложки борошна змішати з ложкою гліцеринового масла, ложкою молока, чайною ложкою меду. Нанести на руки, одягнути рукавички і залишити на ніч.

 

Ефірні олії

У крем, маски, ванночки рекомендують додавати ефірну олію лаванди, кедра, троянди, апельсина. Під впливом олії шкіра рук стане більш м'якою і ніжною.

 

Для усунення сухості можна робити ванночки з ромашки, подорожника, шавлії. Тримати руки необхідно хвилин 15, після чого витерти і змастити кремом.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему

Останні матеріали