Поради

Аквааеробіка допоможе вагітним

Аквааеробіка допоможе вагітним

 

Нині лікарі-гінекологи дійшли висновку, що жінці під час вагітності необхідно якомога більше рухатися. Головне – знати, які вправи можна виконувати, а від яких слід взагалі відмовитися. Жінка знає, якою може стати її фігура після вагітності, якщо за нею не стежити.

 

Важливо, наскільки правильно жінка провела дев'ять місяців вагітності, настільки скоро вона відновиться після пологів і повернеться в свою колишню форму. Спеціальні фітнес-програми для вагітних жінок відрізняються від звичайних вправ. Варто дотримуватися певних правил. Головне – інтенсивність занять повинна бути помірною, в тренуваннях обов'язково має бути повноцінний відпочинок між вправами.

Необхідно виключити вправи, в яких є нахили, які можуть спровокувати викидень. Після другого триместру варто припинити заняття на спині. А на останніх термінах взагалі коло вправ сильно обмежується. Без допомоги фахівця в жодному разі не можна займатися фітнесом самостійно. Тому що є багато протипоказань, які можуть несприятливим чином позначитися на перебігу вагітності та її результаті. Є ще багато нюансів, які варто враховувати при вагітності.

 

Чим краща аквааеробіка від фітнесу?

Аквааеробіка для вагітних – це найкраща альтернатива фітнесу. За допомогою занять у воді і просто плавання можна досягти досить хороших результатів. Тим більше всі рухи плавні, і жінка перебуває в захищеному середовищі, тому небезпека скорочується до мінімуму. Організм може отримувати достатнє навантаження і тримати всі м'язи в гарній формі, навіть після того, як пройшли пологи. Завдяки заняттям у воді жінка тримає себе у формі і готує організм до пологів. При плаванні втрачається зайва вага, яка у вагітних іноді буває в надлишку. Вода має здатність зменшувати масу тіла, тому жінка відчуває себе в ній більш легкою. Зв'язки при вправах у водному середовищі надійно захищені від ушкоджень, перебуваючи в русі, вони отримують додаткове навантаження. Крім фізичного навантаження, аквааеробіка для вагітних допомагає врівноважити гормональний стан майбутньої мами. У воді всі м'язи розслабляються, а страхи, які переслідують всіх вагітних, минають.

Під час плавання можна робити дихальні вправи, які знадобляться при пологовій діяльності. Такі заняття служать профілактикою захворювання варикозного розширення вен, яким страждають деякі вагітні жінки.

Займаючись аквааеробікою для вагітних, жінка може спалити зайві калорії, які з'являються занадто швидко при такому положенні. Шкіра стає еластичною і ймовірність того, що з'являться розтяжки, набагато зменшується. У воді знижується навантаження на всі органи, зокрема на хребет, за рахунок цього тіло розслабляється і відпочиває. Головний напрямок аквааеробіки – це виконувати спеціальні дихальні вправи, які полягають у затримці дихання під водою. Це прекрасні тренування перед пологами. Такі заняття полегшують потуги. У разі, якщо дитина розташована у животі не так, як слід, то спеціальні вправи у воді, а так само пірнання, які пропонує аквааеробіка для вагітних, допомагають знайти правильне положення.

 

Терміни, на яких можна займатися аквааеробікою

У перший місяць вагітності деякі майбутні мами бояться займатися і вести активний спосіб життя. Але інші дами навпаки, намагаються цей час провести більш активно. Коли настає найбільш спокійний період вагітності – другий триместр, жінки ведуть більш активне життя. І починаючи вже з третього триместру, аквааеробіка для вагітних стає корисною саме дихальними вправами, які готують до родової діяльності. Починати заняття з аквааеробіки слід поступово. З кожним разом освоювати нові вправи, прискорювати темп дихальних прийомів. На самому початку тренувань варто займатися не більше одного разу на тиждень. Потім, у міру зростання навантаження можна збільшити до двох разів. Найкраще, якщо жінка буде робити такі походи в басейн протягом всієї вагітності. Якщо майбутня мама відчуває у воді дискомфорт або незручність, необхідно вийти з басейну, не чекаючи закінчення заняття.

Перед заняттями краще не їсти, повинно пройти хоча б п'ятдесят хвилин з останнього прийому їжі. Після занять теж їсти рекомендується не раніше ніж через годину. Відкинувши всі страхи і дотримуючись правил перебування в басейні, вагітна жінка отримає тільки позитивні емоції. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему

Останні матеріали