Поради

Квілінг і все, що для нього потрібно

Квілінг і все, що для нього потрібно

 

Усе більше людей, особливо дітлахів, із задоволенням виготовляють аплікації за технікою квілінгу. Що це таке і як почати ним займатися – у нашій статті.

 

Композиції, аплікації, картини, виготовлені із тонких паперових смужок, які скручуються спірально, називають квілінгом. Слово «квілінг» перекладається із англійської як рюш, тобто оздоблювальний елемент.

Для багатьох квілінг перетворився у справжнє захоплення, яке, до того ж, не потребує надмірних фінансових вкладань. За допомогою квілінгу виготовляють чудові листівки, неперевершені картини, аплікації та інші красиві і витончені речі. Багато хто це хобі перетворює і на спосіб заробітку, продаючи вироби з квілінгу, оздоблюючи ними запрошення на весілля, листівки ручної роботи тощо.

Що треба для занять квілінгом:

1. Спеціальні смужки із паперу, які можна придбати у спеціалізованих магазинах. Ширина стрічок варіюється від 3 до 10 мм.

 

2. Пристрій для закручування стрічечок у спіралі. Цей засіб можна виготовити власноруч із палички завдовжки 10 см. Також знадобиться велика голка, яку вістрям потрібно увіткнути в основу палички і кусачками відщепити самісінький кінчик голкового вушка, щоб при цьому збереглася цілою щілина. Якщо ж не хочете із цим возитися, то спеціальний пристрій для роботи зі стрічками можна придбати у спеціалізованому магазині.

 

3. Пінцет. Вибирайте пінцет із пласкими кінцями. Він знадобиться для утримування паперової спіралі перед її наклеюванням на картон.

 

4. Ножиці мають бути невеличкими і гострими із добре загостреними кінчиками.

 

5. Сантиметр і лінійка для замірів довжини стрічок.

 

6. Зубочистки. Вони необхідні для того, щоб обережно наносити клей для заготовки.

 

7. Білий клей ПВА. Він підходить найкраще, адже після висихання не залишає слідів. Клей треба наносити дуже обережно, тоненько і в мінімальній кількості.

 

8. Картон. Його має бути достатньо як білого, так і кольорового.

 

9. Засіб для розрізу бахроми. Краще придбати його в магазині, аніж постійно розрізати смужки самостійно.

 

10. Трафарет із заготовками. Продається у магазині канцелярського приладдя.

 

Усі перераховані засоби можна купити в одному наборі для занять квілінгом.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему