Поради

Що подивитися на Новий рік і Різдво: 15 кращих фільмів

Що подивитися на Новий рік і Різдво: 15 кращих фільмів

Вашій увазі підбірка фільмів, які дозволять гарно провести вечір у родинній або дружній компанії, якщо ви зібралися переглянути фільм чи фільми.

НВ STYLE вибрав 15 стрічок, які гідні того, щоб стати (або вже стали) класичними стрічками для Нового року. Дивіться їх у вихідні, щоб добре провести час з сім'єю і друзями, створити святковий настрій і відчути затишок святкових зимових днів.

Один вдома

(Home Alone, 1990, США, комедія)

Цей фільм став класикою і невід'ємною частиною новорічних свят. Історія про маленького Кевіна, якого в поспіху зборів на літак забули вдома батьки. Хлопчик проводить час, розважаючись як може: замовляє улюблену піцу, дивиться бойовики, які не дозволяли дивитися дорослі, грає в ігри та їсть кілограмами морозиво. Але все ж сумує за своєю великою родиною, адже залишитися одному на свята не найвеселіше, та й, як виявилося, небезпечне заняття.

Реальне кохання

(Love Actually, 2003, Великобританія, США, Франція, драма, мелодрама)

Сюжет фільму складається з десяти історій, що паралельно розвиваються. Дія починається за п’ять тижнів до Різдва, а кульмінація всіх сюжетів припадає на Святвечір, коли дія фільму химерним чином переплітає між собою всіх персонажів. Адже любов буває різна — незабутня і недосяжна, така, що викликає жаль й екстатична, несподівана і небажана, незручна й незрозуміла, невитончена й нерівна.

Грінч — викрадач Різдва

(How the Grinch Stole Christmas, 2000, США, Німеччина, фентезі, комедія)

Жив-був в місті Ктограді чоловічок, і звали його — Грінч. Був він весь зелений і волохатий, ніхто його не любив. Жив він на високій горі з єдиним своїм другом, псом по кличці Макс, затаївши образу на жителів містечка. Найбільше Грінч ненавидів Різдво. І ось одного разу злобний житель гори вирішив покінчити з цим святом раз і назавжди.
Через 18 років після виходу фільму в 2018 році вийшов його мультиплікаційний рімейк, в якому Грінча озвучив Бенедикт Камбербетч.

Щоденник Бріджет Джонс

(Bridget Jones’s Diary, 2001, Великобританія, Франція, США, мелодрама, комедія)

Бріджет Джонс — незаміжня 32-річна жінка, яка комплексує з приводу зайвої ваги. На Різдво, яке вона, завжди проводить в будинку батьків, мати знайомить її з Марком Дарсі. Дарсі не стає для Бріджет «чоловіком мрії» — навпаки, між ними з’являється антипатія, а закохується вона в свого чарівного начальника Деніела. Але, як виявилося, здійснити мрії і знайти справжню любов набагато складніше, ніж це уявляла героїня.

Чотири Різдва

(Four Christmases, 2008, Німеччина, США, мелодрама, комедія)

Бред і Кейт зустрічаються три роки, живуть разом, відвідують уроки танців, розважаються і проводять різдвяні канікули. Вони ідеальна пара і затяті противники шлюбу і сімейних уз. Напередодні чергового Різдва, коли всі сім'ї, за традицією, збираються разом, Кейт і Бред збираються летіти на Фіджі, але всі авіарейси скасовані через сильний туман. Тепер їм не вдасться втекти від своїх родичів, і доведеться відвідати цілих чотири Різдва.

Подарунок на Різдво

(Jingle All the Way, 1996, США, комедія)

Жахливо зайнятий на роботі батько постійно спізнюється на сімейні заходи. Після чергової «неявки» на виступ власного сина він обіцяє купити йому на Різдво суперіграшку — Турбомена і, природно, в суєті різдвяних клопотів благополучно забуває про обіцянку. Тепер нашому героєві треба встигнути знайти іграшку, тому що син не пробачить його, якщо він її йому не подарує.

Поганий Санта

(Bad Santa, 2003, Німеччина, США, драма, комедія)

Віллі - незвичайний Санта-Клаус. Раз на рік на Різдво він разом зі своїм напарником грабує черговий універмаг. У минулому він відсидів у в’язниці, був не один раз одружений, а нині - хтивий алкоголік і невдаха. Він в прямому сенсі поганий Санта! Але знайшовся хлопчина, який все-таки в нього повірив. І Віллі доведеться творити справжні чудеса, щоб цього разу довести задумане до кінця!

Чудо на 34-й вулиці

(Miracle on 34th Street, 1994, США, мелодрама, фентезі)

Маленькі діти щиро вірять в чудеса і завжди із завмиранням серця чекають найчарівнішого свята в році. Але шестирічна Сьюзан знає «секрет» і не вірить в Санта-Клауса. Вона, як і всі діти, складає свій різдвяний список для Санти, не розраховуючи отримати найбажаніші подарунки. Але диво відбувається після зустрічі з Санта-Клаусом в універмазі: вона розуміє, що Санта самий що ні на є справжній і заповітні мрії обов’язково збудуться.

Щасливого Різдва

(Joyeux No, 2005, Франція, Німеччина, Великобританія, драма, мелодрама)

У переддень Різдва 1914 року шотландський священик, французький лейтенант, німецький тенор і його кохана опинилися в самому серці спонтанного братерства, що виникло між траншеями німців, англійців і французів. Рушниці були залишені на дні окопів, а самі солдати і офіцери вийшли назустріч один одному, щоб обмінятися сигаретами, розділити шоколад і побажати один одному: Щасливого Різдва!

Тепер я буду любити тебе

(Україна, 2015, комедія)

Українська версія популярних американських новорічних романтичних фільмів. За сюжетом, під Різдво від успішного ресторатора по імені Мішель йде дружина. Саме в цей момент він знайомиться з привабливою молодою дівчиною, яка також переживає гірке розставання з коханим.

Лускунчик і чотири королівства

(The Nutcracker and the Four Realms, 2018, США, фентезі, пригоди, сімейний)

Отримавши незвичайний подарунок на Різдво, юна Клара вирушає в захопливу подорож по загадкових місцях: Країні Снігів, Країні Квітів і Країні Насолод. Але дівчині потрібно потрапити і в четверте королівство, де їй доведеться зіткнутися з цілою армією мишей на чолі з неймовірно небезпечним Мишачим Королем.

Пригоди S Миколая

(Україна, 2018, комедія, сімейний фільм)

Фільм про пригоди другокласника Артема, чия сім'я недавно переїхала з великого міста до будинку в Карпатах. До Артема напередодні Дня Святого Миколая несподівано приходить сам Миколай, а насправді - злодій у костюмі чарівника. Хлопчику разом з сестрою-підлітком і місцевими дітлахами доводиться проявити справжню сміливість і винахідливість, щоб перемогти злодія і врятувати справжнього Миколая.

Різдвяна казка

(Un conte de No, 2008, Франція, драма, комедія)

Юнона і Абель — літня подружня пара. На Різдво їхні діти повинні зібратися під дахом рідного дому всі разом вперше за шість років. Старша дочка Елізабет приїжджає зі своєю замкнутою дитиною Полем, Анрі привозить коханку, молодший з синів Іван прибуває з відданою дружиною Сільвією і двома дітьми. Але на порядку денному буде не тільки свято в теплому сімейному колі. Для Юнони, у якої виявили лейкемію, це Різдво може стати останнім.

Ноель

(Noel, 2004, США, Канада, драма)

Різдво в Нью-Йорку — набільш чудова пора року. По всьому місту запалюються тисячі різдвяних ялинок, які створюють відчуття спокою і щастя. Однак для деяких людей цього мало, вони чекають чогось неймовірного, чарівного, щоб відволіктися від повсякденних тягот і турбот.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Відео T1.ua, кіно, Світ, Дозвілля
В тему