Поради

Казанші – хобі, що набирає популярності

Казанші – хобі, що набирає популярності

 

Слово «казанші» у перекладі з японської означає оригінальні прикраси, якими японки прикрашали волосся. Належить до традиційної японської культури. Сьогодні створенням цих прикрас із задоволенням займаються і в Україні, перетворивши цю справу в хобі. А в багатьох виходить на цьому заробляти гроші.

 

Як виникло казанші

У 16 столітті, за часів правління Японією клану Токугава, країна стала закритою і знаходилася ніби за залізною завісою. Саме у цей час відбувся розквіт японської національної самобутності. Дещо пізніше з’являються згадки про гейш та їхні традиції, зокрема, робити складне укладання волосся. Хоча до цього часу в японок переважала мода на розпущене волосся. Коли ж набули популярності складні зачіски, знадобилися засоби для їхнього утримання, різноманітні шпильки і спеціальні японські палички. Займаючись рукоділлям, гейші віртуозно прикрашали свої шпильки для волосся. Ці прикраси й стали називати казанші.

Із минулого і до сьогодні збереглося кілька правил носіння казанші. Вони повинні підходити до кольору одягу і вигідно підкреслювати колір очей.

Із чого виготовляють казанші

У минулому ці прикраси виготовляли із дерева, покриваючи його спеціальними лаками, для оздоблення використовували золото, робили елементи зі срібла і панцирів черепах. Нині для створення основи казанші підходять доступні за ціною метали і пластик, а прикраси роблять із шовкових стрічок та інших видів тканин.

Хана казанші (Hana Kanzashi) – найпопулярніші

Найбільш популярними на сьогодні є так звані хана казанші, які означають виготовлення шпильок, прикрашених квітами з тканини. Кожна пелюсточка за спеціальною схемою акуратно складається зі шматочків тканини, а в результаті отримуємо витончену прикрасу.

Нині популярність канзаші набирає обертів. В Інтернеті багато майстер-класів і статей, в яких описується або демонструється процес виготовлення казанші. Переважає техніка складання

Навчитися цьому мистецтву може кожен. Потрібне лише терпіння, бажання і постійна практика. Виготовлення пелюсточків квіток має свою досить прозору і зрозумілу технологію, яка дозволяє створювати заокруглені та гострі пелюстки.

Зараз таку прикрасу має чи не кожна дівчинка, а найбільш вмілі майстрині продають свої витвори і мають із цього непоганий дохід.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему

Останні матеріали