Поради

Що таке тренінг особистісного росту

Що таке тренінг особистісного росту

Тренінги особистісного росту – це заняття, які спрямовані на збільшення потенціалу людини, на розкриття і вдосконалення тих якостей, які допомагають нам досягти успіху в різних сферах життя. Метою тренінгу є зміна життєвої позиції на звичні речі, зміна усталених стереотипів мислення і поведінки, які заважають людині стати щасливішою і успішнішою.

 

На тренінгах особистісного росту акцент робиться на якісні та позитивні зміни особистості людини. За допомогою спеціально розроблених методик людина програмується на успіх і відчуває себе після цього більш впевнено, спокійно і вільно в будь-якій життєвій ситуації.

 

Види тренінгів особистісного росту

Тренінги, які сприяють природному особистісному зростанню, надають оздоровлювальний ефект, знімають блоки, що перешкоджають розвитку і особистісному зростанню, зміцнюють потенціал і створюють найкращі умови для подальших успіхів.

До цього виду можна віднести психотерапевтичні тренінги, які дозволяють жити легше, краще, яскравіше, більш гармонійно і наповнене. Однак програми тренінгів особистісного росту цього типу працюють не тільки з минулим людини, але і з його сьогоденням, допомагаючи знайти вихід і навчитися простіше і легше справлятися з важкими ситуаціями як в особистій і соціальній сфері життя, так і в творчій.

Кращими тренінгами природного особистісного росту багато хто вважає трансформаційні. Вони спрямовані на роботу з такими глибинними і визначальними механізмами, як усвідомленість, переконання і цінності, механізми психологічного захисту і компенсації. Ці тренінги викликають зміни, відтак розширюється світогляд, особистість звільняється від обмежувальних переконань і негативного впливу оточення. У підсумку людина з легкістю покидає зону комфорту і відкриває для себе нові можливості.

 

Тренінги активного особистісного росту

Цей вид тренінгів дає знання і спрямований на розвиток у людини певних навичок. До тренінгів активного особистісного росту належать тренінги з розвитку лідерських якостей, підвищення професійної кваліфікації та ефективності, тренінги з риторики та ораторської майстерності, тренінги впевненості, тренінги про те, як правильно ставити цілі і досягати їх і т. д.

Окрім своєї спрямованості, тренінги діляться на проведені безпосередньо, що збирають великі аудиторії, та онлайн-тренінги особистісного зростання, які проводяться через Інтернет.

 

Як отримати від тренінгу максимальну користь

Максимум користі від тренінгів особистісного зростання ви отримаєте, у разі якщо правильно підберете по-справжньому відповідний. Тренінг повинен відповідати вашим потребам, які ви відчуваєте на цей момент, – вирішувати актуальні проблеми і допомагати розвинути саме необхідні вам сьогодні навички. Тому перш ніж шукати відповідний тренінг, не полінуйтеся з'ясувати, що саме вам потрібно в собі змінити або поліпшити. Попередня підготовка – запорука успіху! Проведіть ґрунтовний і чесний самоаналіз. Згадайте всі свої останні невдачі, розберіться в причинах і визначте, яких конкретно навичок вам не вистачило, щоб їх уникнути або перетворити на перемоги.

Таким чином, ви отримуєте досить повну картину власних вад, які одночасно є чудовими можливостями для саморозвитку і досягнення успіху. Отже, тренінги, які ви станете відвідувати, повинні бути спрямовані саме на усунення цих вад і використання цих можливостей. Для того, щоб гроші не витрачати даремно і отримати від тренінгу користь, визначтеся з тим, що вам дійсно важливо!

І звичайно, найважливішою умовою ефективності навчання є наявність потреби до самовдосконалення і прагнення людини до самостійної побудови нового життя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, Тренінги
В тему