Поради

Для чого потрібні бізнес-тренінги

Для чого потрібні бізнес-тренінги

Бізнес-тренінг – це різновид навчання, мета якого – розвиток трудових знань, умінь і навичок команди або окремого працівника компанії. На сьогодні саме така форма навчання найбільш популярна у всьому світі.

 

Тренінг – це активна форма навчання, спрямована на отримання практичного досвіду, зворотного зв'язку, використання нових моделей поведінки в безпечній атмосфері. Завдяки цьому за порівняно невеликий відрізок часу можна досягти дуже високих результатів.

 

Бізнес-тренінги можуть допомогти:

  • навчитися технікам ефективних переговорів з потенційними партнерами;
  • сформувати згуртовану і працездатну команду;
  • підвищити рівень продажів;
  • розробити оптимальну стратегію формування та розвитку організації;
  • виробити власний оптимальний стиль роботи на своїй посаді;
  • навчитися грамотно і професійно використовувати власні робочі ресурси.

Види бізнес-тренінгів

Як і відносно будь-яких інших тренінгів, семінарів та курсів, бізнес-тренінги будуть ефективні, якщо чітко ставити завдання і підбирати те, що підходить саме вам. З певною часткою умовності бізнес-тренінги можна розділити на чотири категорії за типами розв'язуваних на них завдань.

 

Тренінги для тих, хто хоче створити свій бізнес. Цей вид тренінгів допомагає структурувати власні цілі і завдання в галузі бізнесу, розробити покрокову стратегію реалізації своїх ідей і проектів. Не варто очікувати від такого тренінгу, що вам підкажуть геніальну ідею для створення бізнесу або поділяться яким-небудь таємним секретом із серії «як заробити мільйон». Успіх вашого бізнесу залежить від вас, ваших ідей, цілеспрямованості і працьовитості. А тренінг може допомогти швидше з технічної, організаційної сторони.

 

Тренінги ефективного управління. Ці тренінги адресовані керівникам підприємств і підрозділів. Вони допомагають учасникам ефективно вирішувати управлінські завдання, такі як:

  • підвищення мотивації співробітників;
  • ефективне управління персоналом;
  • використання різних стилів керівництва залежно від ситуації і т. д.

Не можна сказати, що навчання цього потрібно в обов'язковому порядку всім управлінцям. Але якщо ви відчуваєте складності в цій сфері, тренінг зможе допомогти отримати конкретні навички або просто подивитися на проблему під іншим кутом.

 

Тренінги, присвячені гнучкому реагуванню на мінливу ситуацію. В умовах сучасної ситуації в бізнесі стало модним слово «антикризовий». Це не випадково, адже кризи в нашій країні трапляються із очевидною регулярністю, і компаніям необхідно реагувати на постійні коливання в економіці. Такі тренінги спрямовані на формування більш гнучкої стратегії поведінки, аналіз поточної ситуації в бізнесі та вироблення стратегії управління в умовах кризи.

 

Тренінги, спрямовані на формування конкретних бізнес-навичок. Це, мабуть, найбільш широка категорія. Тематика бізнес-тренінгів може бути дуже різною, наприклад:

  • ефективні продажі;
  • мистецтво проведення переговорів;
  • проведення презентацій;
  • управління фінансами на підприємстві та бухоблік.

Крім того, бізнес-тренінги бувають відкритими та корпоративними. На відкритих тренінгах можуть бути присутні представники різних організацій, які цікавляться певними питаннями (наприклад, ефективні продажі, тайм-менеджмент і т. д.). Корпоративні тренінги проводяться всередині компанії і повністю адаптовані під потреби певної організації. Прикладом корпоративного тренінгу може бути тренінг командоутворення.

Отже, бізнес-тренінг – це можливість в короткі терміни навчитися навичкам, необхідним для успішного ведення бізнесу. Крім того, тренінг може дати стимул до нових досягнень, зарядити колектив енергією і допомогти вирішити багато завдань.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, Тренінги
В тему