Поради

Ненависна робота: 10 причин, через які люди на ній затримуються

Ненависна робота: 10 причин, через які люди на ній затримуються

Перш ніж що-небудь робити, варто вивчити причини, через які люди працюють на неулюбленій роботі. Що утримує людей на ненависній роботі. Ця інформація знадобиться для того, щоб точно знати, що робити надалі.

 

Звичка / стабільність. Ви пропрацювали 3-5 років і більше, ви знаєте свою роботу до дрібниць. У вас склався певний графік роботи та відпочинку. Вам все зрозуміло і знайоме. Такий стан речей складно міняти різко. Це все одно, що змінити все своє життя, а точніше його значну частину. Складно, але можливо. Відомо багато випадків, коли люди змінювали роботу, пропрацювавши на ній і 10, і 20 років. Існує два варіанти розвитку подій в такій ситуації: або змінити роботу – і ніщо не перешкодить вам зважитися на звільнення. Або полюбити свою роботу. І це теж можливо.

 

Дохід. Так, цей фактор утримує дуже багатьох. Але не всіх. Напевно, ви чули про таке явище, як дауншифтинг. Відомі і не дуже бізнесмени досягають успіху і процвітання, отримують хороший дохід і раптом продають бізнес, беруть валізку з особистими речами і їдуть на Гоа вирощувати капусту. Тому дохід і матеріальні блага не завжди є непереборним фактором, щоб працювати на роботі.

 

Страх змін. Будь-яка система прагне до стійкості, стабільності. І всіляко намагається стабільність зміцнити, а все, що може її порушити, – усунути. Ви і робота – це така міні-система, звична і зручна. Щоб у ній існувати, потрібно затрачати менше енергії, ніж на те, щоб її змінити. Як бачите, закон збереження енергії теж працює. А ще зміни – це стрес для нас. І ми, захищаючись від нього, намагаємося виключити ситуації, в яких стрес посилюється. Тому й не наважуємося на зміни.

 

Хороший колектив і керівництво. Людина – істота соціальна. Оточення важливе, не посперечаєшся. Але наскільки? І що важливіше? Це як затишне і тепле гніздечко, з якого не хочеться вилазити. Емоційний комфорт, спілкування – теж потрібні і важливі. Цілком вагома причина для того, щоб працювати на роботі.

 

Відсутність іншої роботи. Я вам точно кажу, що можливості для роботи і заробітку існують, треба тільки уважно озирнутися. Не буває так, щоб роботи не було. Навпаки, її занадто багато навколо, дуже різної, на будь-який смак. Загалом цей пункт – точно не привід залишатися на ненависній роботі.

 

Соціальний пакет. Ну, мінімум – це пенсія. Але у багатьох чи є привабливий соцпакет? Загалом навіть його наявність не рятує від бажання звільнитися з ненависної роботи.

 

Можливість навчатися. Тренінги, курси підвищення кваліфікації і т. д. Це цікаво, спасибі компанії, все на рівні. При бажанні навчатися, ви зможете зробити це самі легко і просто. У тому числі піти на спеціалізовані курси.

 

Отримана спеціальність. Той ще пунктик. Чи багато хто знав, ким хочуть стати, закінчуючи школу? Чим керувалися при виборі ВНЗ, професії? Людей, які знають, ким вони хочуть бути ще зі школи, досить мало. Мало і тих, хто знає про свої здібності і професійні схильності до 17 років. Помилилися з вибором професії? Знаєте, чим хочете займатися вже зараз? Ви самі вирішуєте, коли настане час змін. І отримана помилково спеціальність не привід відкладати. Можливостей одержати нові знання нині достатньо.

 

Зобов'язання. Це важливий пункт. Сім'я, діти – привід гарненько все зважити. І ви задумаєтеся, що краще полюбити свою роботу, ніж все міняти. Хоча ваші найближчі люди будуть тільки щасливі, якщо ви зважитеся на зміни. Як правило, улюблена справа приносить хороший дохід.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, робота
В тему