Поради

Що робити якщо не включається планшет на Android і iOS

Що робити якщо не включається планшет на Android і iOS

Як з'ясувати причину чому не працює планшет, і якими способами можна повернути до життя різні моделі.

Що робити, якщо планшет більше не включається: загальні поради

Як правило, причиною поломок є або проблеми з електроживленням, так і помилки в програмному забезпеченні. В обох випадках можна самостійно виявити причину, а іноді - навіть самому все полагодити.

Радимо вам перевірити можливі причини несправності планшета в наступному порядку:

  • Електроживлення. Перше, що потрібно зробити, це під єднати планшет до джерела живлення. Якщо гаджет давно не використовувався або піддавався впливу низьких температур, то, можливо, ви маєте справу з так званою «глибокою розрядкою».
  • Зарядний кабель. Несправним може бути кабель. Це просто перевірити - спробуйте використати інший кабель. Таким же чином перевірте працездатність зарядного адаптера.
  • Роз'єм. Можливо, контакти забруднені або в зарядний роз'єм потрапили сторонні предмети, наприклад, ворсинки. Почистіть їх і спробуйте знову зарядити планшет.
  • Індикатор зарядки. Якщо на дисплеї з'являється піктограма або світиться індикаторна лампочка, можливо, виникла помилка в програмному забезпеченні пристрою.
  • Помилка програмного забезпечення. Натисніть комбінацію клавіш для скидання пристрою до заводських налаштувань. Які з них підходять саме вашому планшету, можна дізнатися на сайті виробника.

Android-планшет не працює - що робити

Якщо проблема виникла на Android-планшеті, то перш ніж приступати до вирішення, її слід ретельно вивчити, оскільки існує велика кількість моделей і виробників.

Soft Reset на багатьох пристроях Android можна запустити, утримуючи протягом приблизно восьми секунд кнопки зменшення гучності та живлення.

Для запуску режиму відновлення (Recovery), наприклад, на пристроях Samsung, одночасно затисніть кнопку живлення, кнопку збільшення гучності та кнопку «Home». Для моделей інших виробників зазвичай потрібні інші комбінації.

До речі, при скиданні налаштувань в доповнення до програмного забезпечення від виробника можна також використовувати програму ADB для визначення того, чи розпізнається пристрій на ПК. Але це має сенс тільки в тому випадку, якщо включені «Параметри розробника». Крім того, у багатьох Android-пристроїв є режим завантаження. Якщо ви зможете в нього потрапити, то тоді у вас буде можливість заново прошити пристрій.

Якщо акумулятор не знімний, то навіть з Android-пристроєм часто залишається один єдиний вихід - йти в спеціалізовану майстерню. Якщо не боїтеся втратити гарантію, також можете заощадити і провести заміну батареї самостійно.

Якщо не включається Айпад

Скидання за принципом Soft Reset на більшості iPad можна запустити, утримуючи одночасно кнопку живлення і кнопку Home протягом восьми - десяти секунд. У різних моделях процедура може відрізнятися.

Режим відновлення (Recovery) можна викликати, утримуючи кнопку Home, а потім під’єднавши пристрій до ПК за допомогою кабелю для передачі даних. Для відновлення вам знадобиться iTunes. Навіть якщо справа в пошкодженому дисплеї, комп'ютер все одно повинен виявити iPad.

Також є ймовірність, що у планшета вийшов з ладу акумулятор. Найкраще замінити його в авторизованому сервісному центрі. Якщо ви впевнені в своїх знаннях і здібностях, можете провести заміну самостійно. При цьому крім нового акумулятора, вам також знадобляться спеціальні інструменти, наприклад, для зняття дисплея. Але пам'ятайте, що будь-яка невдача із внесення конструктивних змін з вашого боку вже не є гарантійним випадком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Гаджети
В тему