Поради

ТОП-14 гаджетів для авто

ТОП-14 гаджетів для авто

Якщо в першій половині двадцятого століття актуальною була фраза «Автомобіль - це не розкіш, а засіб пересування», то зараз щось схоже можна сказати про автогаджети. З прикольних і модних штучок вони давно перетворилися на звичні для кожного автолюбителя девайси!

Попереду довга дорога? Їдете в незнайоме місто? Ну, як тут обійтися без хорошого навігатора! Це раніше на кожному повороті потрібно було діставати паперову карту, плутаючись в незнайомих топонімах. Або, ще гірше - питати дорогу у «місцевих». Тепер проблема орієнтації на місцевості вирішується в два-три кліка!

Або ті ж відеореєстратори. З їх допомогою вже зараз тисячі жертв ДТП і інших злочинів змогли домогтися справедливості в суді. А що без них робив би ютуб, який так любить тиражувати ролики в стилі «блондинка тупить за кермом» або «подивіться на цю прикольну аварію»?

Ринок автомобільних гаджетів не стоїть на місці. Так, в кінці «десятих» асортимент в цьому сегменті був вельми одноманітним: автомагнітоли, антирадари, реєстратори ...

Але за останні роки лінійка автомобільних комплектуючих поповнилася дуже цікавими рішеннями.

  • Відеореєстратор

На дорозі або на парковці може трапитися що завгодно, тому фіксація деяких випадків на камеру іноді дуже необхідна. Спірне ДТП, хуліганство, злочин проти автомобіліста або його автомобіля - в цих ситуаціях потрібні докази. Відеореєстратори сьогодні встановлені чи не на кожному автомобілі в Україні, адже з інформацією, отриманою за допомогою цього пристрою, можна довести свою невинність, знайти справжнього порушника або притягнути до відповідальності зловмисника.

  • Парктронік

Це пристрій допомагає автомобілісту безпечно припаркуватися в умовах обмеженого простору. Датчики визначають відстань до об'єкта, який розташований за автомобілем, і в залежності від цього подає певні звукові сигнали.

  • GPS-маячок

Непомітно встановлений всередині автомобіля GPS-маячок визначить координати викраденого злочинцями авто і передасть їх на смартфон або комп'ютер. Це спростить процес затримання зловмисників і повернення машини власнику.

  • Пуско-зарядний пристрій

Іноді, особливо в холодну пору року, може статися неприємність: на акумуляторі авто занадто мало заряду для запуску двигуна, і автомобіль не заводиться. Біда може підкрастися в безлюдному місці, де немає можливості навіть "підкурити" у інших автомобілістів. Для таких випадків потрібен "портативний акумулятор" - його заряду достатньо, щоб завести автомобіль і продовжити рух. Мати такий пуско-зарядний пристрій в своєму автомобілі - це "мастхев", особливо взимку.

  • Автотримач для смартфона або планшета

В останні роки дуже зручно використовувати смартфон або планшет в якості навігатора. Для зручного використання пристрою в цих цілях допоможе тримач, який кріпиться на приладовій панелі і фіксує пристрій в потрібному положенні.

  • Радар-детектор

Радар-детектор вловлює сигнали камер фотофіксації і поліцейських радарів, попереджаючи про них водія. За допомогою цього пристрою любителі швидкої їзди уникають заслужених штрафів. Але у радарів-детекторів є і позитивні приклади використання. Завдяки їм люди рідше перевищують швидкість і їздять повільніше на небезпечних ділянках дороги, якщо там присутні поліцейські радари.

  • Манометр

Тиск в шинах впливає на витрату палива і стабільність руху. Іноді автовласник може засумніватися, чи достатньо накачані шини, а найближча автозаправка або автосервіс знаходяться далеко. У цих випадках допоможе компактний автомобільний манометр.

  • Автомобільний адаптер живлення

Адаптер живлення для авто підключається до прикурювача, і його можна використовувати для зарядки акумуляторів електронних пристроїв. Часто такі адаптери універсальні, тому за допомогою них можна заряджати смартфони, планшети та інші пристрої різних моделей.

  • Автомобільний пилосос

Автопилосос має маленький розмір і невелику вагу, тому його можна мати в своєму автомобілі на випадок появи в салоні дрібного сміття: піску, крихт, волосся і т.п.

  • Bluetooth-адаптер

Новітні автомобілі підтримують бездротове Bluetooth-з'єднання з телефоном, але для більшості авто ця функція поки недоступна. Але зневірятися не варто - Bluetooth-адаптер зв'яже смартфон з магнітолою, і ви зможете насолоджуватися улюбленою музикою.

  • Пристрій для аварійного виходу з автомобіля

Водій повинен бути готовий до всього. У тому числі до термінової евакуації з машини, якщо сталася аварія і перебувати всередині небезпечно для життя. Для цього теж можна знайти спеціальний інструмент. У продажу є брелоки, які поєднують в собі ніж для ременів безпеки і молоточок для скла. Мабуть, такий пристрій не буде зайвим.

  • Алкотестер

Якщо ви вживали алкоголь декілька годин тому і зараз відчуваєте себе "як скельце", це ще не означає, що алкоголь вже повністю відсутній у вашому організмі, а сідати за кермо буде безпечно. Маленький алкотестер допоможе визначити рівень сп'яніння по видихуваному водієм повітрю, тим самим встановивши, чи можна керувати або потрібно поки утриматися від поїздки за кермом.

  • Спікерфон

Як знає будь-який доброчесний водій, ПДР забороняють розмовляти по телефону за кермом, тримаючи пристрій біля вуха - це небезпечно. Але є вихід: говорити по телефону можна по гучному зв'язку, і для цього є спеціальний пристрій - спікерфон. Він дозволяє відповідати на дзвінки без використання рук. На деяких нових автомобілях спікерфон вже встановлено в автомобіль.

  • Дзеркала сліпої зони

Будь-яка людина навіть з мінімальним досвідом водіння знає, що звичайні бічні дзеркала не дають повний огляд простору навколо машини. Існує так звана сліпа ( «мертва») зона, яка в них не відбивається. Розширити кут огляду тою чи іншою мірою можуть додаткові дзеркала, які кріпляться на стандартні. Такого роду аксесуари називають дзеркалами сліпої зони.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, автомобіль, Гаджети
В тему