Поради

Як годувати дитину, щоб вона не набрала зайву вагу

Як годувати дитину, щоб вона не набрала зайву вагу

Однорічна дитина важить 10,5 кг, дворічна — 12-13 кг, до чотирьох років малюк повинен набрати 15,5-16 кг. Вага дитини відрізняється від норми менш ніж на 15%? З цією повнотою легко і необхідно якнайшвидше впоратися.

 

1. Не квапте. Коли малюк їсть повільно і спокійно, відчуття насичення виникає швидше, а коли поспішає і хвилюється, з'їдає більше норми і отримує зайві калорії, які відкладаються в жир.

2. Не змушуйте доїдати. Одна з головних причин зайвої ваги в діток — надмірна заклопотаність дорослих тим, чи наїлася дитина. Буває так, що маля вже сите, але мама намагається змусити його проковтнути все, що лежить на тарілці.

3. Обмежте цукор. Постарайтеся не підсолоджувати цукром чай, кисіль, компот, кашу — краще додайте родзинки, курагу, мед. Природна солодкість фруктів шкоди не принесе.

4. Максимально обмежте здобні булочки, фаст-фуд, цукерки, чипси, газовані напої та іншу шкідливу їжу. А ось овочі і несолодкі фрукти, ягоди пропонуйте частіше. При цьому малюк повинен отримувати вікову норму білка (м'яса, молока, сиру та ін.). Для дитини 2-3 років це 80 г м'яса на день, а також 50 г сиру і 500-600 мл молока, кефіру, йогурту. Кальцій, що міститься у них, допомагає тримати вагу під контролем.

Важливо: якщо хочете, щоб ваша дитина не мала проблем із зайвою вагою, припиніть і самі вживати шкідливу їжу! Діти завжди беруть приклад із батьків. Найчастіше саме від дорослих дитина переймає шкідливі звички. Переведіть на правильне харчування усю родину і пам’ятайте: гладкі діти практично завжди мають комплекси і проблеми в спілкуванні із однолітками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему