Поради

Букет нареченої: види і форми

Букет нареченої: види і форми

Весільний букет вже давно став традиційним символом церемонії і чудовою прикрасою нареченої. Він повинен не тільки стати елегантним доповненням до наряду, але ще й гармонійно поєднуватися із загальним стилем весілля, тому вибирати флористичну композицію потрібно ретельно.

 

Жезл або скіпетр

Це досить простий різновид весільних букетів – воєдино з'єднані квіти з довгими стеблами. Незважаючи на стриманість, скіпетр додає зовнішності нареченої витонченість і аристократичність.

 

Каскадні або спадаючі букети

Вишукані і красиві композиції, основою яких є довгі стебла. Оформлена композиція може бути у формі водоспаду, дуги або перевернутої краплі. Такі букети виглядають краще, якщо наречена тримає їх двома руками на рівні талії. Нерідко довжина каскаду досягає 1 метра.

 

Гламелія

Такий букет у весільній флористиці вважається дуже модним. Вперше така композиція з'явилася більше 100 років тому у Великобританії. Її склали з пелюсток гладіолуса і камелії, тому і назва була дана відповідна. Найчастіше гламелію створюють з пелюсток троянд або гладіолусів, для цього потрібно 15-20 рослин. Це досить дорогий і ексклюзивний букет. Іноді пелюстки перед складанням обробляють спеціальним засобом, щоб отримати «ефект роси».

 

Круглий букет нареченої

Це композиція у вигляді півсфери, без асиметричних форм і неправильних ліній. Найчастіше для його складання використовують троянди, оскільки бутони цієї квітки прилягають один до одного щільно, та й виглядають дуже красиво. Така варіація буде елегантно і ніжно поєднуватися з будь-яким нарядом. Букет доповнить і брючний костюм, і коротке весільне плаття, і елегантні спадаючі моделі.

 

Букет-муфта

Букет-муфта компонується таким чином, що наречена зможе протягнути всередину руку і носити його, як муфту. Такий аксесуар дуже красиво виглядає в зимовий час. За формою композиція нагадує циліндр, оброблений квітами.

 

Композиція для руки

Елегантною і красивою заміною традиційному букету нареченої може стати міні-дек або мініатюрний букет-браслетик. Він розташовується на руці нареченої, а стебла рослин обв'язуються довгою стрічкою або бантом. Подібну композицію можна вибрати і для подружок нареченої.

Не бійтеся експериментів, нестандартні та оригінальні флористичні композиції пожвавлять ваш весільний образ і внесуть в нього нові нотки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Вбрання і образ
В тему