Поради

Корпоративний тренінг – ефективний метод організації трудової діяльності

Корпоративний тренінг – ефективний метод організації трудової діяльності

Будь-який керівник знає, що активна і найбільш продуктивна робота може бути досягнута, якщо колектив буде згуртований. Спокійна соціально-психологічна атмосфера і одна мотивація, спільне визначення і досягнення мети дозволяє кожному бути максимально корисним. А товариські стосунки як на роботі, так і після її закінчення, дозволять зміцнити співпрацю і взаємодопомогу в колективі.

 

На практиці доведено, що в тому колективі, в якому кожен свої індивідуальні амбіції ставить вище за спільні цілі, навряд чи буде успішна і продуктивна праця.

Корпоративні тренінги – доволі ефективний у всіх відношеннях спосіб вдосконалення злагодженого робочого процесу. Величезною перевагою такого тренінгу є те, що він відповідає цілям і завданням організації, супроводжується індивідуальним підходом.

Психологи і педагоги стверджують, що інформація найкраще сприймається в ігровій формі. Головна особливість в тому, що корпоративні тренінги проводяться у формі бізнес-ігор: виявляють, хто лідер в колективі, який у складних ситуаціях може врятувати компанію, виробити позитивне мислення і створити команду. Такі тренінги передусім потрібні, аби виявити потенціал особистості й зняти напругу та дискомфорт у колективі.

 

Існує декілька прийомів, які можуть бути використані під час тренінгів на згуртованість колективу:

 

1. рольові ігри;

2. обговорення;

3. брейнстормінг;

4. аналіз складних чи конфліктних ситуацій.

 

Цей основний  список можна доповнювати іншими прийомами: все залежить від конкретної ситуації, побажань керівника і фантазії психолога-тренера, який проводить навчання. Для прикладу, можна навести одну із таких методик:

Кожному роздають аркуш паперу й маркер і просять намалювати дві ілюстрації: першу – як він уявляє колектив у цілому, другу – свою роль в ньому. Умови гри – ніхто не повинен бачити, що малює його колега до початку обговорення.

Часто використовують ефективний інструмент для об’єднання взаємозв’язку в колективі і налагодження позитивної атмосфери вигадану «екстрену ситуацію». Тут учасникам тренінгу необхідно проявити навички спільної роботи, приймати колективні рішення, вміти обговорювати проблеми і легко виходити з конфліктних ситуацій.

Для успішної реалізації тренінгу на згуртованість колективу потрібно врахувати декілька умов. Участь в ньому повинна бути добровільною, якщо треба – забезпечити конфіденційність. Кожному співробітнику треба дати можливість активно проявити себе на всіх етапах тренінгу, обговорити з колегами завдання і поділитися враженнями від його проведення.

Корпоративні тренінги дають можливість керівнику як істинному лідеру, об’єднати навколо себе сильну команду висококласних і освічених професіоналів. А сильна команда – підґрунтя успіху будь-якої фірми.

Таким чином, корпоративні тренінги допомагають сучасному інтелектуальному спеціалісту знайти себе в колективі, при цьому працювати на благо як компанії, так і суспільства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, Тренінги
В тему