Поради

Що лікує струмінь бобра?

Що лікує струмінь бобра?

З давніх-давен слов'яни цінували не тільки боброві шуби і  шапки, але й бобровий струмінь - особливий секрет, що виділяється бобром, щоб помітити власну територію. Цей орган є і у самця і самки.

Бобровий струмінь, інші назви якого: струмінь бобра, кастореум, бобровий мускус - являє собою залозу, яка виробляє речовину зовні дуже схожу на мокрий пісок зі специфічним запахом.

Вчені ретельно обстежили бобрів і прийшли до висновку, що кастореум дійсно дуже корисний. Вся справа в специфічній будові організму цього гризуна. Бобер харчується в основному рослинною їжею, і серед звичайних рослин трапляються лікарські трави. Трава перетравлюється і засвоюється організмом, а всі корисні речовини, вітаміни, амінокислоти, мікроелементи збираються і накопичуються саме в цій залозі. Грубо кажучи, бобровий мускус це потужний акумулятор з величезною кількістю корисних речовин.

Хімічний склад

Сьогодні, щоб отримати бобровий струмінь, немає потреби вбивати звіра. На звірофермах навчилися отримувати кастореум, використовуючи тваринні інстинкти тварин, в спеціальні збірники. З огляду на те, що цей секрет користується великим попитом в парфумерії, тому що має властивість закріплювати запахи, необхідність в таких звірофермах величезна. До того ж в цьому продукті зацікавлені не тільки парфумерна промисловість, але і фармацевтична, що випускає настойки, мазі, креми з бобрового струменя, які використовуються в лікувальних цілях. Всі унікальні властивості бобрового струменю обумовлені наявністю наступних речовин в його складі:

  • Ацетофенон - природна хімічна сполука з класу жироароматичних кетонів. Володіє сильним запахом черемхи. Добре розчиняється в спирті і воді, а також в ацетоні. Використовується в парфумерії.
  • Борнеол - кристалічна маса, що володіє різким камфорним запахом. Має протимікробну та протизапальну дію. Нормалізує психоемоційний стан, відмінний антидепресант. Його використовують в медицині, ароматерапії та косметології.
  • Гваякол - безбарвні кристали, що використовуються для виробництва пахучих речовин - ваніліну, ароматизаторів харчових продуктів, наприклад, з запахом бекону. Також його використовують в стоматології для антисептичної обробки кореневих каналів. Відмінний антисептик і анестетик.
  • О-крезол - є антисептиком, використовується при виробництві ароматичних сполук.
  • П-етилфенол - також міститься в нафті, має багато цілющих властивостей.

Лікувальні властивості бобрового струменя

Унікальність бобрового струменя полягає в його хімічному складі, де міститься понад 40 біологічно активних компонентів, органічні кислоти, ефірні олії, вітаміни, мінерали та інші речовини, які позитивно діють на організм людини.

Бобровий струмінь
Бобровий струмінь

У виданнях XVIII і XIX століть можна знайти безліч згадувань про те, що препаратами з мускусу і настоянками з сушених залоз бобра лікували нервові та серцево-судинні хвороби, імпотенцію, знімали напади мігрені і епілепсії, використовували для боротьби з інфекціями. Як і тоді, сучасна медицина не наважується визнати жоден з препаратів, приготованих з бобрового струменя.

Тим часом, безліч практикуючих лікарів готові підтвердити, що більш-менш регулярне вживання настоянки кастореуму сприяє помітному підвищенню тонусу організму і його опору захворюванням. Не вдаючись в подробиці, від яких хвороб здатні вилікувати препарати, створені на основі бобрової залози, лікарі впевнені в їх ефективній протизапальній, протимікробній та антиспазматичній дії. Цілителі народної медицини в своїх оцінках більш оптимістичні, і готові лікувати цією унікальною речовиною буквально все.

Регулярне вживання кастореуму дозволить підвищити імунітет, допомогти організму справлятись з вірусними та бактеріальними інфекціями. Дана речовина має протизапальну, ранозагоювальну, тонізуючу та діуретичну дію. Крім цього:

  • Настоянка кастореуму є відмінним антидепресантом, допомагає позбутися накопиченої втоми, відмінно тонізує і додає сил, що дуже важливо при відновленні після затяжних хвороб, або після перенесених перенавантажень.
  • Володіючи потужним антибактеріальним і протизапальним потенціалом, бобровий струмінь лікує бактеріальні та вірусні інфекції - запалення бронхів, легенів, лор-захворювання, відступає навіть хронічний гайморит.
  • Мазі, до складу яких входить бобровий струмінь, допомагають впоратися з важкими артритами і артрозами. Болі проходять після втирання мазі, оскільки кастореум відмінний анестетик.
  • Застосування ліків на основі кастореуму дозволить стабілізувати артеріальний тиск, покращить мозковий кровообіг. В багатьох проходять головні болі, що мучили людину роками.
  • Печінка, нирки і сечовивідні шляхи теж тільки виграють від приймання бобрового струменя в лікувальних цілях. Виліковує застарілі цистити, гепатити, нефропатію.

Бобровий струмінь для чоловіків

Чоловіча сечостатева система стійка до більшості інфекцій, але повністю не захищена від їх негативного впливу. Завжди є ймовірність заразитися стандартними хворобами (цистит, пієлонефрит, герпес) або «отримати» під час статевого акту венеричну патологію.

Відсутність постійного статевого партнера, ослаблення імунітету, споживання смаженої і жирної їжі, зловживання алкоголем, виснажливі фізичні навантаження - всі ці фактори здатні негативно вплинути на стан «чоловічої сили». Згодом симптоми набувають відкритого характеру, і представники сильної статі стикаються з неприємними проблемами.

Завдяки лікувальним властивостям бобрового струменя можна легко та швидко відновити чоловічу силу, позбавитись від всіляких порушень, повернути молодість і добре самопочуття.

Його застосування дозволяє:

  • поліпшити кровообіг в органах малого таза;
  • нормалізувати обмінні процеси;
  • поліпшити гормональний фон;
  • пригнічувати і знищувати хвороботворні бактерії;
  • підвищити стресостійкість;
  • активізувати кровообіг головного мозку;
  • виключати застійні процеси в області малого тазу;
  • підвищувати потенцію і сексуальний потяг (лібідо);
  • уповільнювати процеси старіння.

Більш того, кастореум здатний цілюще вплинути на якість сперми і підвищити шанси зачаття дитини.

Чи можна лікувати дітей бобровим струменем

Виявляється, що не тільки можна, а й треба. Тому що малюків із грудного віку лікують антибіотиками, які вбивають не тільки хвороботворні бактерії, але і бактерії-симбіонти, які необхідні людському організму для підтримки імунної системи в повній бойовій готовності.

Людство тотально хворіє через слабкість імунітету, а імунітет ослаблений антибіотиками. Щоб відновити колонії бактерій-симбіонтів, дітей необхідно напувати водним настоєм бобрового мускусу. Причому водний настій можна давати навіть немовлятам, а ще краще мамам, щоб вони передавали дитині з молоком імунні клітини, відроджені водним настоєм бобрового струменя.

Тому малюкам водний настій можна давати до 1 мл в день, додаючи по крапельці в напої, а можна і відразу прийняти всю денну дозу.

Бобровий струмінь для жінок

Лікування бобровим струменем для жінок не просто показано, а й необхідно. Беручи препарати на основі кастореуму, жінка може позбутися назавжди:

  • Від ПМС, що мучило її роками, і від хворобливих менструацій.
  • Лікувати вагінальні бактеріальні та вірусні інфекції.
  • Вживання настоянки або водного екстракту стабілізує емоційний стан жінки, позбавить її від спалахів дратівливості і плаксивості.
  • При роздратованій шкірі обличчя, вугрових висипаннях, маски з додаванням спиртових настоянок або водного настою, дуже скоро очистять шкіру обличчя і буде сприяти тому, щоб вони більше не з'являлися.
  • Є ще один чудовий «побічний» ефект - жінка розпрощається з фригідністю і отримає від сексу дуже сильні емоційні переживання.
  • Вагітні жінки можуть приймати водний екстракт кастореуму, особливо для лікування простудних захворювань, коли антибіотики приймати категорично не можна. Ніякої шкоди для плода таке лікування не представляє.

Крім того, будь-які захворювання бактеріальної або вірусної етіології краще лікувати за допомогою препаратів на основі бобрового струменя, тому що вони прицільно вбивають патогенні мікроорганізми, залишаючи корисну мікрофлору.

Рецепти з бобрового струменя

Бобровий струмінь рецепти
Бобровий струмінь рецепти

Бобровий струмінь можна придбати у мисливців, або на спеціалізованих сайтах. Це будуть висушені пахучі залози бобра - саме вони мають чудодійну лікувальну силу. Існують старовинні рецепти приготування ліків із кастореуму:

Рецепт  «Настоянка мускусу»

Інгредієнти:

  • Спирт етиловий медичний 95% - 1100 мл;
  • Вода джерельна - 1000 мл;
  • Залоза бобрового струменя висушена - 340 г.

Змішати спирт з водою, бобровий струмінь дрібно порубати. Якщо він скам'янілий, то натерти на тертці. Помістити підготовлену масу в розчин, закрити щільно кришкою, збовтати вміст і прибрати ємність на 21 день в темне місце. Після закінчення цього терміну, дістати готовий розчин, відфільтрувати і розлити по пляшках. Масу знову залити тим же розчином води і спирту, але в половинному розмірі. Настоювати знову 21 день.

Рецепт «Мазь з кастореуму»

Інгредієнти:

  • Борсуковий жир - 200 г;
  • Мускус - 100 г.

Дрібно настругати бобровий струмінь або натерти на тертці і додати в борсуковий жир. Поставити суміш на водяну баню. Коли борсуковий жир повністю розтопиться, потримати на водяній бані ще хвилин 10-15. Перелити в зручну баночку з добре притертою кришкою. Коли жир застигне, мазь готова до вживання.

Водний екстракт бобрового струменя правильно приготувати в домашніх умовах дуже складно, тому його краще купувати в спеціалізованих магазинах.

Крім того, в аптеках можна придбати препарати, вироблені фармацевтичними фірмами з мускусу, отриманого на звірофермах від живої тварини. Вони за своїми властивостями не поступаються домашнім настойкам, але коштують, звичайно, не дешево.

Протипоказання

Незважаючи на натуральність продукту, струмінь бобра має деякі протипоказання і обмеження до застосування:

  • гіпертонія;
  • пухлини злоякісного характеру;
  • період загострення будь-якого захворювання;
  • захворювання надниркових залоз;
  • індивідуальна непереносимість.

При перевищенні рекомендованої дози або присутності в анамнезі протипоказань, після вживання мускусу можуть з'явитися небажані побічні ефекти:

  • нудота та блювота;
  • порушення травлення;
  • біль, дискомфорт в шлунку;
  • свербіж шкіри, висип;
  • стрибання артеріального тиску;
  • тахікардія.

Такі симптоми є приводом для відміни препарату або зниження його дози. Багато лікарів скептично ставляться до використання бобрового струменя для лікування захворювань чоловічої статевої сфери, але все ж перед тим як його приймати, потрібна консультація фахівця.

Бобровий струмінь є воістину унікальним продуктом з багатим і корисним складом, що дозволяє впорається з багатьма недугами, повернути чоловічу силу, поліпшити якість сексуального життя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я
В тему