Поради

Вибираємо віник для сауни

Вибираємо віник для сауни
У сауні не обійтися без віника, який вибирається в залежності від лікувальних властивостей. 
 
Вибираючи віник, переконайтеся, що листя у нього в хорошому стані. Так, звичайно, вони сухі, але не повинні бути пошкоджені, на них не повинно бути ніякого нальоту, цвілі, хвороби. Віник повинен бути тугий, не надто важкий, без сучків. Зовнішні гілочки мають бути тонкими і м'якшими, ніж ті, які в центрі. 
 
Березовий
З таким віником ви поліпшите кровообіг, він виділятиме приємний аромат і лікувальний сік, який розм'якшує шкіру. Березовий віник також корисний для суглобів, знімає біль і ломоту. Розширює бронхи. 
 
Дубовий 
Дубовий віник міцніший, ніж березовий. Але дуб гірше вбирає піт, ніж береза. Дубовий віник корисний при підвищеному тиску, речовини і ефірні олії дуба знижують його, мають протизапальну дію. Дубовий віник, на відміну від інших, можна зберігати більше року. 
 
Хвойний 
Хвойних віників дуже багато – це віники з ялини, кедра, ялиці, ялівцю. 
Прикладайте віник до тіла і водіть ним по тілу як мочалкою. Голочки будуть поколювати, але це корисно, поколювання покращує кровообіг. 
Смоли, які виділяються при розпарюванні віника, корисні для людини, вони допомагають при вугревій висипці і дуже корисні для шкіри. Хвоя допомагає при респіраторних захворюваннях, грипі, бронхіті. Дехто любить додавати кілька гілочок ялівцю в березові віники. 
 
Липовий
Липові віники менш популярні, але вони прекрасно допомагають при головних болях, хворих нирках, прискорюють потовиділення, заспокоюють нерви. Якщо шкіра ніжна і не потрібен інтенсивний масаж, вибирайте саме такий віник. Він традиційно вважається «жіночим», косметичним. Липа корисна тим, хто страждає від ревматизму, радикуліту, захворювань верхніх дихальних шляхів.
 
Кропив'яний
Віник з кропиви – це, звичайно, екстрим, і не кожен піде на таке, але це вкрай корисно для організму. У кропиві міститься величезна кількість корисних речовин, вона допомагає після  важких фізичних навантаженнях, при болях в суглобах і м'язах, знижує тиск, знімає нервову напругу. Але це літній варіант, оскільки кропива повинна бути свіжою.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, імунітет
В тему