Поради

Як підвищити імунітет

Як підвищити імунітет
Щоб наш організм міг відрізняти «своє» від «чужого» і був здатний поставити надійний заслін від небажаного вторгнення, ми наділені масою взаємопов’язаних важелів і механізмів. Частину з них людина має від народження, інші набуває в результаті зустрічей з інфекцією. Як же зміцнити захисний бар'єр організму? Способів існує багато. 
 
 
1. Зміцнити можна лише захисні сили організму в цілому. І насамперед тут грає роль здоровий спосіб життя. Так! Жити за режимом, гуляти на свіжому повітрі, харчуватися здоровою різноманітною їжею, вживати велику кількість вітамінів, стежити за правильною роботою шлунково-кишкового тракту, проводити щоденні загартовувальні процедури такі, як обливання холодною водою, ранкова гімнастика і т. п. 
 
2. Потрібно вчасно лікувати хронічні інфекції в організмі (тонзиліти, гайморити, каріозні зуби). Все це сприяє тому, що ваш організм економить і накопичує свої імунні сили на активний і швидкий удар по можливій інфекції. 
 
3. Для підвищення імунітету під час епідемій в їжу використовують цибулю і часник. Часник вживайте з обережністю при захворюваннях жовчовивідних шляхів, печінки, шлунка. Його можна змішувати з невеликою кількістю молока для зменшення дратівливих властивостей. Протипоказаний часник при вагітності. 
 
4. При застосуванні рослинних імуностимуляторів, куплених у вигляді готових препаратів: 
Починайте вживання з половини дози, вказаної в анотації до препарату, ваш організм за 3-5 днів адаптується до ліків і не викличе небажаних реакцій; 
У перший тиждень застосування лікарського препарату може виникнути загострення: простудні явища, невелике нездужання, навіть підвищення температури до 37,1-37,2 градусів – це нормальне явище, якщо триває не довше 2 днів; 
Якщо протягом тижня ви не відчули поліпшення стану, припливу бадьорості, підвищення сил, то препарат краще замінити іншим.
 
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, імунітет
В тему

Останні матеріали