Поради

Танцювальна аеробіка для схуднення

Танцювальна аеробіка для схуднення
Про схуднення мріє практично кожна жінка, проте перетворитися з «пишечки» в мініатюрну леді можуть далеко не всі, адже крім виснажливих дієт потрібно ще й катувати себе нескінченними тренуваннями. 
 
Звичайно, тренуватися можна по-різному: хтось воліє займатися на тренажерах, дехто полюбляє водні вправи, а хтось зганяє вагу у фітнес-залах, відвідуючи заняття аеробіки. Танцювальна аеробіка, крім того, що допомагає зробити фігуру більш стрункою і підтягнутою, ідеально підходить тим, хто схильний до ліні та депресії, адже танець позитивно впливає на нервову систему і піднімає настрій. А ще завдяки заняттям танцювальною аеробікою покращується постава, тіло стає більш пружним і струнким, розвивається пластичність, зміцнюються і розвиваються м'язи, спалюється жир, нормалізуються обмінні процеси в організмі та робота серцево-судинної системи, поліпшується координація рухів. 
Всі ці переваги роблять танцювальну фітнес-аеробіку дуже популярною серед жінок різного віку (навіть вагітним), адже у неї практично немає недоліків і протипоказань. Обмеження заняттям цим видом фітнесу прописані тим, хто переніс травми голови, інфаркт, а також страждає астмою, болями в хребті. 
Щоб домогтися бажаного результату, займатися танцювальною аеробікою потрібно тричі на тиждень по півтори години, скоригувавши при цьому раціон харчування. Лякатися таких навантажень не варто, адже в танці всі рухи здаються цікавими, веселими, і виконуються вони на одному диханні, тому час на заняттях пролітає непомітно, а разом з ними спалюються калорії. 
 
Як правильно займатися танцювальною аеробікою?
Починати тренування танцювальною аеробікою потрібно з обов'язкової розминки: ритмічні кроки, приставні кроки вперед-назад, в сторони, з підніманням коліна. При розминці слід тримати спину рівно і дихати рівномірно. Всі рухи повинні бути м'якими і плавними. Час на розминку – 5-10 хвилин. Після розминки потрібно виконати розтяжку: потягнувши спину за допомогою плавних нахилів, а ноги за допомогою випадів, затримуючись у кожному положенні на декілька секунд. До основних вправ належать легкі стрибки на носочках, присідання з вистрибування, стрибки в сторону, енергійні повороти тулуба з боку в бік, як при грі з м'ячем, вправи з положення лежачи, спрямовані на зміцнення м'язів стегон, сідниць, преса. Рекомендується чергувати кожну вправу ритмічним кроком у такт улюбленої музики.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему