Поради

Протилежний бік материнської любові

Протилежний бік материнської любові
Підсвідоме бажання виглядати молодше і ефектніше на фоні своїх дітей змушує матерів одягати своїх дітей скромно і невиразно. Такі діти і їхні потреби постійно відходять на задній план у порівнянні із бажаннями матерів.
 
Нездійснені мрії. Свої нездійснені мрії батьки часто намагаються втілити у своїх дітях. Наприклад, жінка, яка так і не стала в свій час танцівницею, віддає на балет свою дочку, незважаючи на те, що у неї немає здібностей і бажання до танців.
 
Викривлена материнська любов. Із цієї причини матері «прив'язують» до себе дітей почуттям обов'язку або численними хворобами.
Примноження власної значущості. Матері люблять перебільшувати свою роль у сім'ї, вимагаючи до себе особливого ставлення. У результаті жінка стає своєрідним центром всесвіту, і всі домочадці змушені беззаперечно підкорятися їй.
 
Маніпуляція. Маніпулювання теж не рідкість у стосунках «батьки-діти». Батьки створюють важелі управління дитиною, щоб впливати на її думки, вчинки. Це може бути почуття провини, порівняння сина чи дочки з іншою людиною, а також демонстративне очікування від дитини якихось неймовірних досягнень.
 
Дорослі діти. Найневиннішою, але від цього не менш небезпечною, виглядає ситуація, коли матері ставляться до своїх синів як до дітей до самої старості, заважаючи їм дорослішати і приймати самостійні рішення. Іноді батьки надмірно опікують дітей, нав'язуючи їм думку, що світ жорстокий і потрібно бути обережнішим. У результаті дитина виростає недовірливою і озлобленою.
Задумайтеся, чи не керуєтесь ви у своїх діях одним із цих методів. Якщо відповідь «так» — негайно виправляйте свою помилку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему