Поради

Ліпофілінг грудей - збільшення грудей власним жиром

Ліпофілінг грудей - збільшення грудей власним жиром

І юні дівчата, і дорослі жінки мріють про пишні, пружні, симетричні груди. Однак  природа вчиняє по-різному – когось наділяє бажаними формами, а комусь дістаються перса, які постійно хочеться покращити, збільшити та зробити симетричнішими. Проте нині медицина та косметологія пропонують представницям слабкої статі прогресивні методи збільшення грудей, які не потребують складних втручань чи великих коштів.

Одним із таких революційних методів є ліпофілінг грудей, який має чимало переваг порівняно із звичною практикою пластичних операцій. Насправді ліпофілінг виник значно раніше ніж вживлення імплантів – першу  процедуру провели ще наприкінці 19 століття. Однак згодом ліпофілінг грудей витіснили операції, та завдяки винайденню сучасних прогресивних методів процедура для корекції молочних залоз знову набирає популярності.

Розбираємося, що ж таке ліпофілінг грудей, які його переваги та недоліки та скільки ж коштує ця процедура.

Що таке ліпофілінг грудей

Ліпофілінг грудей – це процедура, яка дозволяє скоректувати та збільшити розмір без використання імплантів. Йдеться про операцію із пересадки власної жирової тканини, яку забирають із «проблемної» зони,  очищують спеціальним способом, а тоді пересаджують у груди.

Звісно, жирову тканину розподіляють не у власне молочній залозі, а у товщі м’язів довкола.

Операція з корекції грудей нескладна, безпечна та має небагато протипоказань, більшість із яких стосуються стану здоров’я. Однак завдяки забору власної жирової тканини ліпофілінг дає можливість добитися значного ефекту покращити форму та розмір грудей. Про ефективність ліпофілінгу заявляють ті, хто вже скористався операцією та задоволений результатом.

Переваги ліпофілінгу перед іншими операціями

Читайте також

Ліпофілінг грудей має чимало плюсів для збільшення, які спершу здаються неочевидними:

  • Простота операції. Весь процес передбачає мінімальне хірургічне втручання в організм, лікар робить лише надрізи в кілька мм на зонах, де забирають жири, а в груди його взагалі вводять подібно до вколювання. Здійснювати цю просту операцію можна під загальним наркозом або ж місцевою анестезією.
  • Безпечність. Переміщення жирової тканини в груди з іншої частини тіла є безпечним процесом, адже йдеться про «рідний» жир. Тож під час ліпофілінг у грудей виключений ризик виникнення алергій чи неприживання введеної жирової тканини.
  • Операція без введення сторонніх тіл. На відміну від збільшення за рахунок силікону, під час цієї процедури використовують лише власну жирову тканину. Тому у подальшому виключені побічні ефекти відторгнення тощо. Такі груди без сумніву – 100% натуральні.
  • Рівномірна корекція. Введена у груди у ході ліпофілінгу жирова тканина та протягом кількох місяців рівномірно «розтікається» довкола залози. Таким чином добиваються ідеальної форми без переходів, горбочків тощо. Окрім того, немає змін у структурі грудей – після операції вони на дотик так ж, як і до.
  • Не залишає шрамів. За рахунок того, що для операції потрібні лише невеличкі надрізи в зоні ліпосакції, на грудях взагалі немає видимих отворів від ліпофілінгу (рубців чи шрамів).
  • Можливість комбінування операцій. Ліпофілінг дозволено робити й після збільшення грудей іншим методом. Наприклад, завдяки пересадженню жирів легко скоригувати форму залози, у якої помітні «виступи» силіконових вставок.
  • Постійний ефект. Жир, який пересаджують в перса, протягом кількох місяців стабілізується – невеликий процент жирової тканини може не прижитися, однак жир, яких залишиться, назавжди утримуватиме груди.
  • Швидкість процесу та нескладний процес реабілітації. Обстеження перед операцією ліпофілінгу триває 1 день, забір жирової тканини – 1,5-3 год, 1-2 год – саме втручання в груди. Перебування на стаціонарі внаслідок операції 1-3 дні, загалом рекомендована реабілітація триває 10-14 днів, вона не має особливих обмежень. Якщо йдеться про невеликі навантаження без впливу на груди, то їх дозволено виконувати із 4 дня.
  • Корекція інших проблемних зон. Ще одним «неочевидним» плюсом є ліпосакція, адже жирову тканину для пересадки в груди забирають із інших зон тіла. Насамперед мовиться про частини із яких важко зігнати жири: живіт, сіднична зона, так звані «вушка». Йдеться в середньому про 450 мл жиру, які потрібно заібрати та очистити для ліпофілінгу.

Недоліки ліпофілінгу порівняно із іншими операціями

Звісно, навіть у такій нескладній операції не все може бути геть райдужно. Недоліки стосуються переважно обмежень  з отримання жирової тканини для ліпофілінгу її в груди.

  • Не дасть значно збільшити груди. Ефект ліпофілінгу навряд чи вдасться назвати вау – ну, принаймні, внаслідок однієї операції. Справа в тому, що збільшити груди за один раз вийде максимум на розмір, і то у випадку, якщо вся жирова тканина приживеться. Загалом же обіцяють +,05-1 розмір. Причина тут виключно фізіологічна: частина жиру розсмокчеться та всядеться, а «залити» у груди понад 100 мл власних жирів за раз неможливо. Тож умовно склянка рідини у персах після операції з ліпофілінгу розподіляється рівномірно по всі площі довкола залози. Аби збільшити груди помітніше знадобиться 2-3 операції, що, звісно, коштуватиме значно дорожче.
  • Операція підходить не всім. Здавалося б, ну що простіше – взяти власний жир та вколоти його в інше місце? Але є особлива обставина: організм має мати власні достатні запаси жирової тканини. Тому ліпофілінг – майже недосяжна мрія для леді із витонченою фігурою. Адже якщо жінка досить худа, вона не стане донором для самої себе, а чужий жир для ліпофілінгу грудей не підходить.
  • Не допоможе при певних естетичних проблемах. Попри те, що ліпофілінг часто стає рятівною соломинкою жінок, які перенесли онкозахворювання, операція не допоможе вирішити проблеми із відновленням шкіри у цій зоні. Тобто завдяки ліпофілінгу не вийде позбутися великих розтяжок чи складок.
  • Залежність від гормонального фону. На відміну від штучних тканин, жир здатний трансформуватися, коли в організмі трапиться різкий гормональний стрибок, який, безперечно, вплине на груди. Однак це – скоріше форс-мажорна обставина. Також можливе зменшення залоз при швидкому природньому схудненні.

Етапи проведення ліпофілінгу

Загалом операція має кілька етапів. Попередньо лікарі проводять опитування та обстеження щодо протипоказань та роблять загальні аналізи (загальний аналіз крові, на цукор та деякі захворювання). Опісля, якщо все гаразд, переходять власне до отримання жирової тканини та корекції грудей.

Читайте також

Отримання донорського матеріалу

Із зон із достатньою кількістю (живота, сідниць, внутрішньої поверхні бедра) відкачують жир. Для отримання жирового аутотрансплантнату на тілі роблять розрізи довжиною орієнтовно 3 мм та вводять туди канюлю – спеціальну зігнуту трубку, яка витягує жирову тканину для основної операції з ліпофілінгу. Забраний жир розміщують у спеціальну вакуумну ємкість та передають на подальшу обробку.

Очищення жирової тканини

Ця частина процедури полягає в очищенні тканин жирів від інших супутніх клітин. Для цього застосовують центрифугування з спеціальним розчином. Центрифугування полягає в осадженні клітин за фракціями – таким чином жир, який вводитимуть в груди, забирають окремо. Фактично йдеться про ідеальний аутодонорський матеріал – життєздатні клітини без домішок.

Ліпофілінг грудей

Власне операція ліпофілінгу починається із знеболення клієнта. Опісля невеликими порціями жири закачують у різні частини біля залози – під шкіру, під м’язи та між ними. Процедуру здійснюють за кілька ін’єкцій через проколи теж  з допомогою канюль – вони дають змогу рівномірно розподіляти жири у грудях на різних рівнях та вирівняти асиметрію.

Реабілітація

В перший період після ліпофілінгу з’являється набряк грудей, невеликі ущільнення. Їх одразу ж потрібно підтримувати спеціальної білизною, яку слід носити мінімум два тижні. Протягом цього часу необхідно запобігати важким фізичним навантаження та вправам, які задіюють м’язи довкола грудей. Окрім того, заборонено відвідувати парильні, сауни, солярії чи приймати надто гарячу ванну, бо високі температури зменшують ступінь приживлення жирових тканин.

Загалом груди набудуть остаточного свого вигляду десь за 3 місяці. Повторну операцію дозволять робити як мінімум за рік.

Показання та протипоказання

Показаннями для ліпофілінгу грудей є:

  1. Бажання збільшити чи підкоригувати груди;
  2. Необхідність виправити форму після встановлення штучного імпланта;
  3. Неможливість використання для збільшення грудей штучних матеріалів;
  4. Рекомендація для відновлення грудей, що зазнали хірургічних втручань.

Натомість не призначають операцію, якщо потенційний клієнт хворіє на цукровий діабет чи онкохвороби,  а також за наявності інфекційних хвороб, важких серцевих патологій тощо. Також не зроблять операцію жінкам із недостатньою кількістю аудонорських жирів та у період менструації.

Скільки коштує ліпофілінг в Україні

Ціни на ліпофілінг грудей коливаються у різних клініках та регіонах України. Однак маніпуляцію можна вважати досить доступною. Вартість залежить від того, чи виконує операцію пластичний хірург чи провідний фахівець, входить ціна на анестезію в комплекс чи обраховується окремо. Так, ціни стартують з 14 тисяч гривень (за ліпофілінг з одного боку без врахування ціни ліпосакції), загалом середня вартість процедури для двох грудей –починаючи з 1800-2000 євро.

Тож, вирішувати, чи підходить цей варіант операції для грудей слід персонально, детально проконсультувавшись із лікарем. Лише він під час огляду зможе оцінити перспективи та підказати, наскільки це раціональне рішення.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, жінки, Груди
В тему

Останні матеріали