Поради

ТОП-10 ворогів пружних грудей

ТОП-10 ворогів пружних грудей

Обвисання грудей – неприємна проблема, із якою стикається чимало жінок. Через різні чинники шкіра грудей втрачає пружність, залози змінюють форму та ніби опускаються. У медицині це явище носить назву мастоптозу, та, як свідчать лікарські звіти, є досить поширеним серед представниць слабкої половини людства.

Груди розвиваються орієнтовно до 20 років, після чого розмір рідко змінюється, а от вигляд  міняться протягом усього життя. Це трапляється через стан шкіри, схуднення чи стрімку втрати ваги, вплив сонця, хоча дрібніших причин втрати тонусу грудей насправді багато. Одні зі них мають безпосередній вплив, інші діють опосередковано, та у сумі їх ефект має поганий для представниць слабкої статі результат: груди стають в’ялими, а виправити ситуацію дозволяє лише оперативне втручання. Та чи варто робити такий серйозний крок?

Знаючи фактори, які роблять груди менш красивими, легше боротися із можливими їх наслідками. Тому ми розповімо про найбільших ворогів підтягнутих грудей, адже попереджена – значить озброєна.

Грудне вигодовування

Ця причина є чи не основним фактором, через який груди у молодих жінок позбуваються первинного вигляду.

Структура грудей така, що основну масу у товщі складають жирова та залозиста тканини. Основна функція останньої – лактація, тобто саме вона відповідає за виділення молока під час вигодовування дитини. Клітини працюють дуже ефективно, але коли період лактації підходить до завершення,структура клітин грудей змінюється. Залозисті клітини «худнуть», їх кількість поступово зменшується. Груди зменшують об’єм, стають худими, шкіра розтягується, тож молочні залози зменшуються у розмірі та втрачають красу.

Грудне вигодовування - ворог Ваших грудей

Грудне вигодовування - ворог Ваших грудей

Різке схуднення

Другий головний ворог красивих грудей – це схуднення, і це теж пов’язане із структурою залоз. Оскільки у структурі чільне місце займає жирова тканина, ця частина тіла страждає однією із перших, коли організм худне. Зменшення розміру грудей робить шкіру менш пружною, сприяє зменшеннюїх ваги та обвисанню.

Втрата ваги, особливо коли відбувається стрімко, негативно відображається на стані грудей та спричиняє поганий зовнішній вигляд. Коли схуднення «йде» досить швидко, перса ризикують стати схожими на кульку, яка здулася. Прикметно, що чим більші груди, тим негативніші для них наслідки схуднення.

Неправильний бюстгальтер

Через недостатню підтримку або механічне стискання груди ризикують втратити форму та підтягнутість. Бюстгальтер допомагає принадам «боротися» із силою гравітації та запобігає розтягуванню еластичних волокон. Фіксуючи груди, правильний бюстгальтер не дозволяє їм робити різких коливань вгору-вниз та забезпечує їх поступальний рух. Не носити бюстгальтер можуть собі дозволити лише худі жінки із дуже малими грудьми.

Модель бюстгальтера варто обирати так, щоб вона ідеально підходила розміру та формі грудей, а лямки не були занадто тонкими. Наприклад, для великих молочних залоз краще віддати перевагу моделям типу «Анжеліки», що досить добре підтримують перса великої ваги. Дуже важливо, щоб бюстгальтер не тиснув на груди.

Заняття спортом у неналежній білизні

Коли жінки беруться худнути, чи просто хочуть підтримати вагу і отримати красиве тіло, на допомогу прийде спорт. Однак хороша ідея може мати погані наслідки для грудей. Через незнання леді часом займаються у звичайній білизні, а володарки не надто великих грудей обходяться взагалі без бюстгальтера. Це дуже погана практика.

За результатами досліджень, які робили у Британії, різкі коливання грудей у ході тренувань спричиняють розтягування колагенових волокон. Саме колаген є одним із ключових факторів, який визначає еластичність шкіри. Вирішити цю проблему якраз і допомагає спортивна білизна, спеціально створена для таких цілей.

Також радять чергувати вправи, котрі спричиняють коливання грудей із більш спокійними  тренуванням (наприклад, біг чергувати із плавання, а стрибки – із відтисканням).

Поганий тонус підтримувальних м’язів

Груди втрачають форму та красу через недостатню підтримку молочних залоз м’язами грудної мускулатури. Йдеться про волокна, які розміщені безпосередньо довкола молочних залоз та фактично моделюють їх положення на грудній клітці. Саме розміщення та пружність залоз і визначає форму грудей.

Якщо тіло постійно розміщене неправильно (жінка сутулиться, горбиться, сидячи за комп’ютером), м’язи позбуваються тонусу та недостатньо добре підтримують груди. У такому випадку нічого не зробить навіть хороший бюстгальтер. Тому щоб запобігти втраті їхньої краси потрібно слідкувати за правильною осанкою та підтягувати гнучкість мускулатури, яка підтримує груди, за допомогою спортивних занять.

Згубний вплив сонця

Ультрафіолет, який організм людини отримує із променямс сонця, діє лише на шкіру. Глибше це випромінювання не проникає, однак інтенсивна дія на ніжну шкіру грудей може мати негативний ефект. Тож від тривалого впливу сонця шкіра стоншується і всихає.

Якщо шкіру не захистити належним чином на грудях утворяться зморшки та пігментація. Тривале потрапляння прямих променів сонця здатне викликати руйнування колагенових та елестанових волокон, та, таким чином спричиняти поганий вплив на груди.

Для захисту цієї зони треба робити захисні процедури: наносити спеціальний крем від сонця із показником SPF не нижче 50 пунктів. Ніколи не засмагайте під сонцем без бюстгальтера – ніжна шкіра досить швидко може дістати опіки.

Сон на животі

Для краси грудей це надто некорисна звичка. Коли вага організму протягом кількох годин щоночі фактично лягає на жіночі принади, відбувається їх стискання. Щоб довго зберегти груди у тонусі старайтеся спати на спині. Сон на боці не матиме поганого ефекту, якщо робити підтримку для грудей: підкладати подушки між грудьми для ліпшої їх підтримки.

Нікотин

Внаслідок тривалого потрапляння нікотину в організмі активується ген, який відповідає за синтез ферменту, що бере участь у розчепленні колагену. Тож про еластичну та красиву шкіру можна забути. Окрім того, речовина погано вливає на кровопостачання – капіляри пропускають менше крові, тож зменшується живлення тканин грудей.

Вік

Один із небагатьох факторів, дію яких складно коригувати. В силу фізіологічних особливостей з часом груди все одно обвиснуть. Якщо дівчина не годуватиме грудьми та мінімізує вплив інших вищевказаних чинників, то після 60 років шкіра однаково зміниться через вікові процеси.

60 років – це досить умовна межа, йдеться скоріше про настання в організмі менопаузи. Із приходом цього періоду змінюється перебіг низки фізіологічних процесів, у зв’язку із чим погіршується стан шкіри.

Окрема історія із шкірою жіночих принад: після зміни ваги та розміру, а також схуднення, які часто спостерігають у процесі старіння молочної залози, шкіра втрачає пружність, а груди –форму.

Спадковість

Учені довели, що генетика пливає на те, чи довго перса зберігатимуть красу. Адже пружність та еластичність шкіри залежать від спадковості. Тому у випадку, коли мама чи бабуся жінки мали проблеми із обвисанням грудей, найпевніше, що з цим питанням зіткнеться й вона. Усунути цей чинник не вдасться, однак за правильного догляду та дотримання рекомендацій для краси грудей цей чинник аж ніяк не стане визначальним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, жінки, Груди
В тему