Поради

Сезон кабачків відкрито: чому їх необхідно включити до свого раціону

Сезон кабачків відкрито: чому їх необхідно включити до свого раціону

Кабачки – це найпопулярніший і найдешевший льотний продукт в Україні. Чим корисний цей овоч і чи можна їсти його в необмежених кількостях?

Велика користь кабачка в тому, що він, в будь-якому вигляді, чудово впливає на травлення і підтримує здоров'я шкіри.

У кабачках мало вуглеводів, вони не призводять до підвищення рівня цукру в крові.

Чому потрібно їсти кабачки?

  • М'якоть кабачка легко засвоюється організмом, не викликаючи роздратування шлунка і кишечника.
  • Бета-каротин, який міститься в кабачках надзвичайно корисний для шкіри, волосся та добре впливає на зір.
  • Харчові волокна кабачків добре абсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину і води, виводять їх з організму. Вони активізують травні процеси, поліпшують моторну і секреторну функції шлунка і кишечника.
  • Цей овоч містить важливі для організму мікроелементи: калій, кальцій, залізо, магній – необхідні нашим серцю, мозку, м'язів і печінки.

Чи всім можна їсти кабачки?

Через великий вміст рідини такі страви не рекомендовані особам з серцево-судинною недостатністю. При нирковій недостатності кабачки протипоказані, адже містять багато калію.

Чи сприяє цей овоч схудненню?

У 100 грамах продукту — приблизно 20 кілокалорій. Тому при  надмірній вазі варто готувати печені кабачки замість гарніру (не смажені, не солені).

Можна зробити їх основою розвантажувального дня. Для цього слід кілограм кабачків помити й запекти в духовці (цілими чи кружальцями). І все, це ваш раціон на день.

Найкращого ефекту вдасться досягти, якщо раз на тиждень протягом всього сезону кабачків дотримуватись такого правила. Однак це не рекомендовано при хворобах підшлункової залози та схильності до діарей.

Чим корисний сік та насіння кабачка?

Підсушене насіння допомагає при закрепах. Якщо його змолоти й додати сухофрукти або горішки — отримаєте смачну й корисну пасту.

Сік допомагає при ерозивних ураженнях стравоходу чи шлунка. Такий напій — нейтральний (не містить кислоти чи цукру), позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, не має жовчогінної дії.

Здоровій людині можна безпечно їсти кабачки вільно, багато і з задоволенням, а якщо є недуги, то не зайвим буде порадитися з фахівцями, тоді, гарантовано буде користь і шкода кабачка не виявив.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти, продукти
В тему