Поради

Як не потонути у шерсті домашнього улюбленця

Як не потонути у шерсті домашнього улюбленця

Усі господарі котів та собак зіштовхуються із проблемою линяння. Здається, що у цей період, шерсть всюди. Навіть там, де її апріорі не має бути. Позбавитись цієї неприємності неможливо, проте є методи, які допоможуть вам та улюбленцю краще її перенести.

Першочергово, дізнайтесь причину линяння. Якщо це не сезонне явище, а постійне, варто терміново звернутись до ветеринара – ваша тваринка скоріш всього чимось хворіє.

Щодо сезонної ліньки, то вона проходить зазвичай восени та навесні. Чимало господарів панічно часто купають улюбленців у період линяння, але це зовсім не правильно. Ви таким чином не позбавитесь випадіння шерсті, а лише будете змивати захисний жировий шар на шкірі тварини.

Найважливішим у період сезонної ліньки є вичісування за допомогою спеціального інструменту – металевого гребінця, щітки-рукавички, фурмінатора. Останній, до слова, допомагає найкраще.

Також хорошим варіантом є стрижка. Не варто робити цього самостійно, краще звернутись до грумера. Майте на увазі, що не всі породи котів та собак можна стригти. Дізнайтесь про особливості породи вашого  улюбленця перед процедурою.

Важливу роль для тварини відіграє харчування, особливо у період ліньки. Дуже часто випадіння шерсті у вихованців пов’язано з нестачею таких жирних кислот, як Омега 3 і 6. Варто додати в раціон тварини вітаміни за віком.

Турбуйтесь про своїх улюбленців, адже ми відповідальні за тих, кого приручили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, тварини
В тему