Салямі – рятівник зубів від карієсу
Австралійський дантист Стівен Лін переконує, що карієс викликає не лише цукор, а й нестача поживних речовин, які зміцнюють зуби та не дають кислотам та бактеріям руйнувати емаль. Одним із важливих вітамінів є К2, який у чималій кількості містить ковбаса салямі. Тому хочете мати здорові зуби – не забувайте часом їсти й цю ковбаску.
Радіонукліди виведе сало


Токсикологи з Вищої медичної школи Торонто вивчили мікробіологічний склад сала і встановили, що воно сприяє виведенню з організму отруйних речовин, зокрема радіонуклідів. Корисність цього продукту, однак, не означає, що його треба навертати кілограмами. В салі багато солі і калорій. У ста грамах сала від 680 до 780 ккал (залежить від породи свиней). Тому вчені радять за один прийом з’їдати не більше 30 грам сала в поєднанні із житнім хлібом з борошна грубого помелу, а також з овочами і квашеною капустою.
Вишні як профілактика подагри
В Бостонському університеті було проведено дослідження, результати якого вражають. Вчені встановили, що всього 10 ягід вишні в день знижують ризик виникнення нападу подагри – захворювання суглобів і тканин, пов’язаного з обміном речовин – на 35%.
Томати знижують ризик виникнення раку
Гарвардське дослідження показало, що регулярне вживання томатів знижує ризик раку на 50%. Помідори є надзвичайно корисними для запобігання ангіогенезу у зв’язку з високим вмістом лікопену, потужної протипухлинної речовини.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.