Люди

Тарас Петриненко – голос, якого потребує Україна

Тарас Петриненко – голос, якого потребує Україна

Коли на сцені Тарас Петриненко співає пісню «Україна», усі присутні підводяться зі своїх місць. У нинішній ситуації ця пісня відгукується болем у серцях українців. Багато хто переконаний: саме вона мала б бути гімном нашої держави.

Сам Тарас Петриненко своїм голосом заворожує, проникає у найглибші закутки душі. Талановитого співака із голосом, даним від Бога, сьогодні не чути по радіо чи телебаченню. Він не бере участі в шоу-програмах. Дуже шкода, що таким, як він, немає місця в просторі сучасної музичної індустрії. Саме його пісні, а не низькоякісна попса, якої нині так багато, могли б впливати на свідомість українців.

– Тарасе Гаринальдовичу, як Ви визначаєте, які пісні співатимете на сцені?

– Я не йду із заздалегідь підготовленим планом. Це залежить від настрою, від того, які пісні потрібні саме в цей момент глядачам.

– Які із Ваших творів є найулюбленішими?

– Вони усі мною зроблені й написані. Усі мої улюблені й дорогі для мене.

– Як у сучасних складних умовах Ви зберігаєте внутрішній позитив і хороше ставлення до життя?

– Рецепту позитиву в мене немає, просто треба любити життя – і все буде виходити само собою. Єдина порада – не зациклюватися на якихось установках, вимогах часу і суспільства. Час від часу треба йти на природу, до лісу, згадати, хто ти є, що ти частина цієї природи. Я так відновлююся.

– Як Ви ставитеся до сьогоднішньої естради? Чи достатньо на ній талановитих людей?

– Про талант до музики чи до слова сьогодні взагалі не йдеться. Все це перетворилося у таку собі індустрію, яка має свої канони й догми. Звичайно, є талановиті люди. Але зазвичай вони залишаються поза грою, адже, щоб бути популярним особливого таланту не потрібно. Світ міняється, і, на мій погляд, не в кращу сторону.

– А ви вважаєте себе частинкою цієї індустрії?

– Мої стосунки із шоу-бізнесом не складалися ніколи. Я просто не можу іти всупереч тому, що мені дано від Бога.

– Ви багато подорожували, яка країна для Вас є найкращою?

– Україна. Це без сумніву. Різні країни, різні люди, але своє найрідніше. Навіть свої продукти є найбільш корисними. Мені пощастило бачити багато країн, але із усього я зрозумів, що наше найкраще.

– Ваша професія Вас не розчарувала за стільки років творчого шляху?

– Ні. Творча професія – це те, чого прагне моя душа. Я не міг би бути ремісником чи працювати на заводі. Я можу лише виражати те, що відчуваю, що зрозумів, до чого дійшов своїми думками і серцем.

– Скільки часу займає створення пісні?

– Деякі твори пишуться миттєво, над деякими треба довго попрацювати. Головне – не писати без натхнення.

– Що побажаєте сьогодні українцям?

– У цій ситуації – мудрості, витримки, розуміння своєї місії на цьому світі.

БІЛЬШЕ ІНТЕРВ'Ю З ВІДОМИМИ ТА ЦІКАВИМИ ЛЮДЬМИ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Ольга Бойчук

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Знаменитості
В тему