6 Грудня 2017
Новини

На дітей полює нова гра-вбивця «Червона сова»

На дітей полює нова гра-вбивця «Червона сова»

Гра «Червона сова» в Україну прийшла на зміну “Сuньoму киту”. Про це повідомив в мережі Facebook уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

«Спочатку дітей заманюють в гру. Надсилають їм посилання, по якому потрібно перейти (воно ніби видає помилку). Але завдяки цим посиланням "куратори" дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь 
завдання – її шантажують, що знають адресу і приїдуть до неї», - пояснює він.

Одне з основних завдань – постійно бути online, моментально відповідати на повідомлення кураторів, які вони надсилають 24/7, а також, дивитися психоделічні відео посеред ночі (після цих відео дорослому можна посивіти, вже не говорю про те, що відбувається з психікою дітей). А ще аудіо з «потойбічного світу»… «Червона сова не спить взагалі».

В офіційно забороненій соцмережі «ВКонтакте» існує сім груп, їх періодично блокують, але вони з'являються знову.

Відомо, що столична пoлiцiя вже порушила крuмiнaльнy справу по одному з фактів втягнення київської школярки в гру.

Так, 30 листопада, 14-річна школярка Лєра вийшла з дому на вул. Світлицького на Виноградарі та пішла нібито на заняття з англійської мови, але додому не повернулася. Її мама Галина Першко пізніше заявила, що знайомі бачили її дочку в Умані. «Лєра ніколи раніше не тікала з дому і завжди була зразковою дитиною», – каже мама.

На дітей полює нова гра-вбивця «Червона сова»

Коли дівчинку таки знайшли знайомі в Умані, то вона була у відчуженому стані, з пoрiзaмu на рyкaх, повністю розібраним на деталі телефоном і інструкцією в кишені для подальших дій. Дівчинка взагалі не розуміла, чому її шукають.

За словами мами дівчинки, на даний момент з’ясовується, хто і навіщо змусив дівчинку поїхати в Умань. У той же час знайомі розповіли: пoлiцiя підозрює, що причиною всьому стала гра «Червона сова».

На дітей полює нова гра-вбивця «Червона сова»

Якщо ви помітили ці прояви у дитини – не дорікайте і не кричіть на неї! Одразу починайте довірливу розмову. Запевніть, що ви допоможете їй вийти з гри та захистите від наслідків. Якщо дитина не йде на контакт – зверніться до психолога!

Крім того відомо, що інформацію про майбутніх жepтв автори гри збирають через друзів, однокласників і в соціальних мережах. Розповісти якомога більше подробиць про друзів і однокласників, а також їх рідних – одне з перших завдань в таких групах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему