17 Травня 2024
Новини

Що Зеленський розповів про ситуацію на Харківщині

Що Зеленський розповів про ситуацію на Харківщині

У Харківській області Силам оборони України вдалося стабілізувати російські війська.

Про це Володимир Зеленський розповів під час зустрічі із журналістами, передають «Радіо Свобода» та «РБК-Україна».

Найглибша точка просування російських окупантів, за словами президента, — 10 кілометрів. На напрямках деяких бригад армії рф просування не було і немає, додав Зеленський.

«До бетонної лінії оборони ніхто не дійшов, це маячня, що там говорять. Ворог дійшов до першої лінії. Перша лінія — це не кордон, там неможливо будувати, тому що через відповідну зброю, якою працювали росіяни, наші люди гинули», — підкреслив глава держави.

За його словами, приблизно там — на першій лінії — російські війська зараз і перебувають. Цю лінію українські військові побудували під постійним вогнем, як і другу. А будівництвом третьої лінії опікувалася місцева влада. Та лінія, за словами президента, найпотужніша — «тому що вона далі від зброї, від снарядів, від обстрілів».

Зеленський вважає, що перетин росіянами кордону пов’язаний з тим, що Україні не вистачає ППО: «Вони на відстані, де у них є перевага, діють авіабомбами, артилерією. Вісім місяців паузи в ухваленні рішень партнерами. Зрозуміло, що нашим воїнам було непросто».

Сили оборони посилили кілька напрямків окремими батальйонами, відзначив президент. Для цього залучити резерви.

На думку Зеленського, ціллю росіян є Вовчанськ. Також окупанти хочуть відповідну зону 10 кілометрів, «вони хочуть завжди розвивати успіх, якщо він є». Проте головне на сьогодні, що Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію, резюмував президент.

Нагадаємо, українські захисники продовжують виконання бойових завдань у межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають окупантів під вогневим контролем.

З початку наступальних дій ворога 10 травня Сили оборони примусили російських окупантів значно знизити активність. А плани максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися — зірвали, стверджує Генштаб.

Тим часом на півночі Вовчанська окупанти вже беруть цивільних у полон. Людей почали викрадати й зганяти до підвалів. У МВС мають інформацію про перші розстріли.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією
В тему