23 Грудня 2020
Новини

Що подивитися на свята та під які закуски

Що подивитися на свята та під які закуски

Вихідні – найкращий час, щоб зануритися в нові серіали під улюблені закуски. Ось відповідь на два головних питання: що посмакувати і що подивитися (18+). Разом з крекерами тут зібрано перевірений список на будь-який смак.

«Корона» («The Crown»)

Драма про життя британської королеви Єлизавети II. У першому сезоні розповідали про неспокійні 1940-ві, коли вона була ще принцесою, а потім про 1950-ті, коли після смерті короля Георга VI вона стала дівчиною-монархом. Прижиттєвий байопік британської королеви Єлизавети II. Лауреат «Золотого глобуса» і «Еммі». Найдорожчий проект Netflix, що переплюнув бюджет багатьох новинок.

Також серіал прикрашає королівський кастинг. Головну роль спочатку виконувала актриса Клер Фой, недавно грала королеву Анну Болейн в серіалі «Вовчий зал», а потім Олівія Колман.

У ролі Вінстона Черчілля - Джон Літгоу ( «Декстер»), в ролі чоловіка королеви - Метт Сміт ( «Доктор Хто»), а з третього сезону - Тобіас Мензіс. Хелена Бонем-Картер - принцеса Маргарет. У четвертому сезоні до проекту приєдналися Джилліан Андерсон в ролі Маргарет Тетчер, а також Емма Коррін в образі принцеси Діани.

Царська закуска на додачу

Використання вафельних тарталеток для подачі ікорних делікатесів - злочин. Не обов'язково бути гурманом, це очевидно: ікра вивітрюється, а смак у прісній вафлі нестерпно сухий: перебиває все. Альтернатива - зробити фантастичний по своїй простоті, але дуже делікатесний дип для крекерів. Дрібним кубиком порізати чверть цибулини солодкої цибулі. Додати пару ложок щучої ікри і змішати з ложкою сметани. Подейкують, що так закушували царі на рибалці.

«Перетинаючи Атлантику» («Atlantic Crossing»)

Норвезька військова драма з зірками серіалів «Твін Пікс» і «Міст». У 1940 році Норвегія дотримується нейтралітету у Другій світовій війні. Втім, військам Гітлера це не заважає вторгнутися в країну і захопити її в лічені дні. Під обстрілом літаків вся норвезька королівська сім'я евакуюється разом з парламентом до Швеції, але і там герої піддаються переслідуванню.

Наслідний принц Олаф (Тобіас Зантельман) разом з батьком шукають укриття в Лондоні, а дружину Марту (Софія Хелін з датсько-шведського «Моста») з дітьми відправляють в США. Там вони живуть у президента Франкліна Рузвельта (Кайл МакЛоклен), який до Марти явно небайдужий. Агент Купер в ролі американського президента, що виринає з басейну разом з льодяником в руках - одна з важливих, але не найголовніша причина дивитися серіал. Крім іншого це історична сімейна сага блакитних кровей, що захоплююче розповідає історію Другої світової з точки зору маленьких скандинавських країн.

Під норвезьку драму - скандинавський бутерброд

Щедро змастіть крекер сиром з дрібно рубаним кропом, покладіть зверху відварене яйце, нарізане дрібними кубиками. Це прекрасно саме по собі - сільський шик. Але якщо додати кілька маринованих креветок, то блюдо знайде зовсім іншу конотацію - класичний норвезький смьоррербрьод, не інакше.

«Емілі в Парижі» («Emily in Paris»)

Продовження на другий сезон суперхіта Netflix, який довгий час займав перші місця в топі відеосервісу. «Емілі в Парижі» з Лілі Коллінз в ролі невгамовної американки, за робочою візою приїхала в офіс маркетингового відділу парфумерії в столиці Франції. Без знання мови і з примарною надією зберегти стосунки на відстані вона стикається зі снобським неприйняттям і різницею культур.

Париж в десятисерійному шоу представлений тегами «круасани» і «секс»: дівчині з порога всі пропонують побачення, бойфренда або флірт з начальником; французи не хочуть працювати, але неодмінно люблять з ранку випити вина і взагалі не відрізняють сексизм від сексуальності. Крім іншого, до цього набору додається красунчик-сусід, який працює шеф-кухарем у місцевому ресторанчику.

Всі обговорені моменти, звичайно ж, бентежать в «Емілі», але разом з тим погляд на французьку культуру цілком собі легко може бути виправданий тільки самим сюжетом «простодушна інстачіка приїжджає в місто кохання», але і розташовує до спрощення і сентиментів жанром романтичної комедії. Автор серіалу - Даррен Стар, який працював над «Сексом у великому місті» в якості сценариста та продюсера, тому ясно, за якими попередницями «Емілі» доношує загальний флер і наряди. Так, він ще носить Prada, а точніше, диявол носить прадіда, але багатьом глядачам цієї осені буде затишно загорнутися в звичне шоу-релаксант, хоч і виткане за старим шаблоном.

І трохи Провансу

Дуже тонкий і чистий смак томлений овочів з пшеничним хлібом може розкритися тільки за рахунок якісних інгредієнтів. Вуаля, рататуй! Той самий випадок, коли за овочами потрібно йти на ринок, але підготовка коштує витрачених зусиль! Оригінальний рецепт дуже дотошний, будемо спрощувати, Франція, пробач!

Потомити пару перців в печі 20 хвилин, позбавити від шкірки, плівочок і насіння. Пару помідорів очистити від шкірки, ошпаривши окропом. Подрібнити перці і помідори, потомити на сковороді з оливковою олією. Додати чебрець. Трохи уваривши соус, перекласти його в форму для запікання. Баклажан, кабачок і цукіні нарізати однаковими по діаметру тонкими кільцями і красиво викласти у форму. Півтори години овочі томити під фольгою при температурі 160 градусів. Зняти фольгу, змастити овочі малою кількістю оливкової олії, дати овочам закарамелізуватися (ще приблизно півгодини).

Гаряча версія - ваша сьогоднішня вечеря, красива і смачна. Класти кільця гарячих овочів на крекер не варто, обпалитеся. Але до завтрашньої серії холодний рататуй буде ідеальним доповненням. Bon appétit, mon amour!

«Ромул» («Romulus»)

Італійські «Вікінги» (+ «Рим») від продюсера «Гоморри». Серіал про легендарних братів-близнюків, Ромула і Рема, задовго до того як вони стали засновниками Риму. Дія розгортається за вісім століть до нашої ери, коли на території сучасної Італії жили близько тридцяти розрізнених племен, у кожного з них були свої королі, але всі мріяли очолити і підпорядкувати собі всіх інших.

Незважаючи на те, що сюжет працює з легендою, творці постаралися з археологічної точністю відтворити даний період і для більшої реалістичності в якості оригінальної мови серіалу вибрали латину. Режисер «Ромула» Маттео Ровере теж цілком занурений в цю тему, оскільки раніше зняв ігровий повний метр «Перший король Риму» - теж про Ромула і Рема.

Вийшов серіал з соковитою картинкою, приправлений похмурими італійськими міфами і музикою групи Mokadelic, яка написала саундтрек для тієї ж «Гоморри».

Хліб під видовище

Подрібнювати маслини не обов'язково в давньоримських жорнах, можна купити готову пасту (в магазині найчастіше попадається з оливок сорту Каламата). Щедро змастіть оливковою пастою крекер. Додайте тонкий шматок слабосоленого лосося. Він не повинен бути занадто солоним, інакше замість кінопоказу будете вимагати амфору з вином кожні десять хвилин.

«Варвари» ( «Barbarians»)

Німецькі «Вікінги» (+ «Спартак») на Netflix. Три римські легіони наступають на давніх германців. Найбільша армія світу стикається з безліччю племен, які ворогують між собою. Римляни називають їх варварами - але протистояння з ними змінить хід історії.

У кадрі діють реальні історичні особи: суперечливий римський офіцер Публій Квінтилій Вар і вождь германського племені Арміній, який завдав римлянам розгромної поразки в Тевтобурзькому лісі. Знову ж дотримуючись історичної точності, в оригінальній версії римляни спілкуються латиною, а германці говорять по-німецьки. Запекла і і епічна сюжетна лінія налічує шість епізодів в першому сезоні.

Миротворча трапеза

Дуже насичений смак, який міг би примирити кого завгодно. М'яким сиром змастити крекер, зверху повітряною хвилею скласти тонкий шматок буженини. Можна прикрасити руколою, але набагато цікавіше додати краплю вишневого варення. Це підкреслить яскравий смак буженини.

«1983»

Перший оригінальний польський серіал на Netflix. Конспірологічний трилер в жанрі альтернативної історичної реальності, який грає приблизно за тими ж законами, що і «Людина у високому замку». У всесвіті «1983» в 80-х відбулася важлива розвилка, що відрізняється її від нашого світу: страшний теракт зупинив розвал СРСР і всього Східного блоку. Чому в наш час Польща залишилася тоталітарною державою.

У центрі сюжету - змова, яку розслідують студент-ідеаліст і колишній поліцейський. Серіал спродюсувала і частково поставила знаменита польська режисерка Агнешка Холланд, яка працювала на таких гучних проектах, як «Прослушка» і «Картковий будиночок».

Конспірологія під олів'є

Поняття «правильного» олів'є розпливчасте - у кожної господині свій секрет, а «тих самих» рецептів вже дуже багато. Не претендуючи на оригінальність, приготуйте олів'є за бабусиним рецептом, цілком не соромно використовувати навіть лікарську ковбасу, вирішіть самостійно, який огірочок взяти - маринований або свіжий. Але настійливо рекомендуємо викласти цей салат на салатний лист, так крекер не встигне просочитися соусом.

«Уейн» («Уейн»)

Закритий на YouTube чудовий серіал, який недавно отримав нове життя за рахунок того, що його перекупив Amazon Prime. Це чистокровний спадкоємець «Кінця ***го світу», який несправедливо недоотримав глядацької уваги в тіні хіта. Неабияк накосячивши, два важких підлітки відправляються в подорож по Штатам, щоб трощити все на своєму шляху, переосмислити батьківські прокльони і на зло всім полюбити один одного. Він - школяр Уейн з молотком в руці і з Конаном-варваром як рольовою моделлю, тому він легко впадає в агресію. Вона - бунтарка Дел з його школи, будь-якими способами бажає втекти від батька і двох братів-близнюків.

Так як до створення серіалу причетні автори сценарію «Дедпула» і «Зомбіленда» Ретт Різ і Пол Верник, то рівень кровожерливості тут набагато вище, ніж в британському аналозі. Місцями «Уейн» навіть більше схожий на комікс, ніж «Кінець *** го світу», знятий за коміксом. В результаті серіалу вдається витягнути з за пазухи власну чарівність - багато в чому за рахунок юних акторів.

Зрештою поїздка, яка починається з фрази «У твого тата більше немає носа», а закінчується словами «Я люблю тебе», навряд чи може здатися нудною.

Найсмачніше кліше з США

Класика в абсолюті, найвідоміші гастрономічні американські кліше, зібрані воєдино: арахісове масло і бекон. В ідеалі довести бекон до карамелізації на сковороді або в духовці. Додатковий смак додадуть пару крапель кленового сиропу. Не захоплюйтеся з «дай спробую» біля плити, великий шанс з'їсти всі крекери сильно заздалегідь до фільму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: серіали, страви, рецепти
В тему