25 Липня 2020
Новини

«СБУ не впоралася», — військовий психолог про знешкодження терориста у Луцьку

«СБУ не впоралася», — військовий психолог про знешкодження терориста у Луцьку

Військовий психолог Олександр Зеленько оцінив дії спецслужб при знешкодженні терориста Максима Кривоша, який захопив автобус із заручниками в Луцьку.

Про це він розповів у ефірі каналу "Україна 24", - пише УНІАН

На його думку, силовики не повинні були допускати переговорів Кривоша з президентом Володимиром Зеленським. 

"Функція СБУ - зробити неможливими будь-які контакти вищих посадових осіб з терористами. Крапка. Ніяких варіантів бути не може. Якщо СБУ повністю не виконує функцію спецслужб, які виконують всі країни світу – значить, вона не впоралася. З'ясувалося, що компетенції психологів СБУ недостатньо", - заявив Зеленько.

На його думку, психолог спецслужб "повинен був трансформувати, змоделювати поведінку злочинця". "Вербування людини, яку я вперше бачу, відбувається за 7 хвилин, моделювання психіки – 10-15 хвилин. Психолог повинен був створити стан злочинця, близький до трансу. Старий механізм, який використовується з 40-х років – підставляємо для переговорів фейкового президента, роль якого виконує офіцер спецслужб, мало того, такий "президент" міг прийти до автобуса", - додав експерт.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою. Також цю подію прокоментував під час візиту міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, тероризм, Надзвичайні події
В тему