Люди

Із кожної пенсії передають гроші на дрони

Із кожної пенсії передають гроші на дрони

Ми вже не раз розповідали вам про невгамовних лучан із клубу «Неспокійні серця».

Із 2014 року вони як тільки не підтримували армію. І солодощі пекли, і теплий одяг передавали. Із 2022-го купували все, що тільки замовляли їм бійці на фронті. А задля того в центрі Луцька щотижня давали тригодинні концерти, збираючи донати на ЗСУ, - пише газета «Твій вибір».

Крім того, жінки й чоловіки з «Неспокійних сердець» готували енергетичні набори для захисників, вітамінні чаї, шили спідню білизну для поранених, які лежали в госпіталі і не мали у що перевдягнутися після операції.

А скільки радості було в очах бійців, коли до них під час реабілітації приходили в палату пенсіонерки з піснями, віршами, домашніми пирогами! Дехто з чоловіків не стримував сліз, настільки їх розчулювала ця майже материнська увага.

На фронт передали вже чотири безпілотники

Втім від початку 2024 року «Неспокійні серця» переключилися на купівлю дронів для ЗСУ. Спочатку перекидали кошти на благодійні фонди. А потім вирішили допомагати адресно. Адже й у членів їхнього клубу діти та внуки на передовій. То кому ж допомагати, як не рідним?

– У нашому колективі 62 людини. Всі – на пенсії. Проте абсолютно кожен здає щомісяця від 50 до 200 гривень на підтримку Збройних сил, – розповідає керівниця клубу Марія Смізюк. – За лютий – березень ми із власних заощаджень наскладали близько десяти тисяч гривень. Оскільки цього не достатньо для купівлі дрона, то щотижня наша хорова група дає благодійний концерт у центрі міста. І дуже тішить, що фактично кожен перехожий кидає в нашу скриньку для пожертв по декілька гривень.

Завдяки ініціативним пенсіонеркам один дрон іще минулого місяця поїхав на Запорізький напрямок. Іще один дрон від «Неспокійних сердець» попрямував поштою до 100-ї бригади. І її командир написав у відповідь: «Від імені бійців Волинської 100 бригади щиро дякуємо жінкам із клубу «Неспокійні серця» за наданий FPV-дрон. Тепер ним обов’язково буде знищено бойову техніку чи особовий склад загарбників із росії . Слава Україні!!!»

А буквально днями учасниці клубу закупили два дрони й передали їх на Лиманський напрямок, де служить зять однієї з жіночок із «Неспокійних сердець».

Живете в теплі й добрі віддячуйте за це донатами

– Хоч і пенсії в нас невеликі, і здоров’я слабке, бо декому вже й до 90 років добігає, але як, скажіть, не допомогти нашим дітям?! Вони ж не просто воюють заради нас, а втрачають своє здоров’я, віддають свої молоді життя?! – пояснюють співрозмовниці. – Правда, трохи прикро нам, що все більше людей перестають допомагати військовим. У перший рік великої війни ми назбирували для ЗСУ до 40 тисяч гривень за один концерт, тепер аби чотири тисячі вдалося зібрати. Раніше в скриньку перехожі донатили  навіть по 500 гривень, а тепер – по 10 – 20. Благо, що підтримують нас у зборі діти членів клубу. Наприклад, дрон, який отримала 100 бригада, допомогли закупити діти однієї членкині. Тому, користуючись нагодою, ми ще раз дякуємо всім, хто донатить.

Хтось із читачів на це скаже: немає грошей, війна затягнулася, не відомо, що чекати завтра. Але уявіть, як тяжко бійцям на фронті! Вони майже 800 днів і ночей у болоті, в холоді, під снігом, дощем і палючим сонцем. Їх закидають бомбами, ракетами, мінами, труять хімічною зброєю, а вони тримають фронт, бо за їхніми спинами – діти, жінки, старенькі, ми з вами…

Тому, дорогі читачі, ставаймо єдиним фронтом. І за те, що живемо в добрі і в теплі, віддячуймо нашим захисникам донатами . Хто хоче – може долучитися до збору коштів колективом «Неспокійні серця». Але банківської картки клуб не має. Тому приймає лише готівку. Маєте можливість – приносьте її або в Палац культури міста Луцька, де колектив збирається щосереди з 13-ї до 15-ї год., або на благодійний концерт, який щоп’ятниці жінки в обід проводять у Луцьку, на вул. Лесі Українки (біля магазину «Київстар»).

А хто не в Луцьку, долучайтеся до інших зборів від перевірених волонтерів. Бо наближати перемогу – то обов’язок усіх та кожного, а не тільки ЗСУ.

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали