Коли мова заходить про мафіни, то ми зазвичай думаємо про десерт з ягодами або шоколадом.
Можна зламати цю асоціацію і приготувати яєчні мафіни з овочами, пише сайт Євгена Клопотенка.
Це дуже простий рецепт, для приготування якого не потрібні якісь складні продукти. Яйце є в кожному будинку, а овочі ви можете взяти будь-які.


Цю закуску ви можете готувати замість омлету на сніданок, а можете взяти з собою на роботу або дати у школу дітям.
Cкладові
6 яєць
1 цукіні (або кабачок)
1 томат
1 болгарський перець
4-5 печериць
1 ст. л. борошна
50 г сиру (будь-який твердий сир)
за смаком сіль
Покроковий рецепт
Кабачок помийте і поріжте невеликим кубиком. Томат, перець і гриби також помийте і поріжте на такі самі шматочки. Всі овочі змішайте в окремій ємності.
маффины с овощами
Твердий сир потріть на великій тертці. Розігрійте духовку до 140-150 градусів. Це оптимальна температура для приготування таких мафінів.
У мисці збийте яйця за допомогою вінчика, додайте до них тертий сир і борошно і добре перемішайте.
У силіконові або металеві форми насипте рівну кількість овочів і залийте яєчної сумішшю. Запікайте в духовці протягом 15-20 хвилин або поки мафіни сильно не збільшаться в обсязі. Дістаньте з духовки, дайте трохи охолонути, а потім витягніть мафіни з форми і подавайте.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.