12 Березня 2019
Новини

Як побороти похмілля: п’ять засобів

Як побороти похмілля: п’ять засобів

Лікарі й науковці скептично сприймають те, як пропонують боротися з похміллям.

Багато радять як «ліки» пити каву, використовувати собачу шерсть і відвідувати сауну, але це нічим вам не допоможе. І все ж учені не можуть запропонувати жодного гарантованого способу боротьби з похміллям. Роботи ведуться, але завдання щодо усунення головного болю, запаморочення та інших симптомів надмірного вживання алкоголю не дається вченим ось уже багато століть. Люди досі не знають, як запобігти похміллю або тому, що його викликає, але є кілька засобів, які вчені вважають дієвими, –пишуть Цікавості.

Сік азіатської груші

Азіатська груша, звана іноді китайською, може виявитися корисною для боротьби з похміллям. Вчені з Австралії запевняють, що навіть невелика кількість соку азіатської груші допоможе істотно зменшити страждання від похмілля. Вчені кажуть, що сік взаємодіє з ензимами, які розщеплюють алкоголь, що прискорює метаболізм і залишає організму менше алкоголю для перероблювання. Є тільки один нюанс: сік потрібно пити перед тим, як вживати алкоголь.

Музика

Кожен, хто страждає від похмілля, ненавидить будь-які звуки. Але музика може допомогти у зменшенні болю. Дослідження показують, що прослуховування музики здатне послабити мігрень, в якій бачать схожість з головним болем при похміллі. Музика повинна бути тільки приємною для вас. Вчені з університету Единбурга стверджують, що прослуховування такої музики дозволить легше переносити страждання після рясних узливань.

Протизапальні препарати

Якщо при похміллі ви, насамперед, шукаєте в аптечці аспірин, то приймаєте правильне рішення. Протизапальні засоби небагато можуть зробити з причинами головного болю при похмілля, але можуть послабити симптоми настільки, що ви знову відчуєте себе людиною, здатною ходити, говорити і насолоджуватися життям. Подібні препарати зменшують головний і м’язовий біль, але є й інша причина їх ефективності. Вони безпосередньо впливають на викликані алкоголем запальні процеси. Але при цьому слід уникати засобів, що містять парацетамол, оскільки вони лише посилять навантаження на печінку, яка страждає від алкоголю.

Яйця

Кращий спосіб запобігти похмілля – їсти одночасно з вживанням алкоголю. При цьому особливо корисними будуть курячі яйця. Вони містять цистеїн, амінокислоту, яка розщеплює субпродукт алкоголю ацетальдегід. Тому коли ви плануєте закуску, постарайтеся зробити так, щоб вона містила якомога більше яєць.

Тости з медом

Інший спосіб зменшити наслідки алкогольних напоїв – з’їсти тост з медом. Вчені з Королівського хімічного товариства Англії стверджують, що такий сніданок допоможе зменшити симптоми похмілля, оскільки містить велику кількість соди, калію і фруктози. Не менш корисні будуть банани, також мають у собі високу концентрацію калію.

Читайте також:

П’ять продуктів, від яких варто відмовитися водіям

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство
В тему

Останні матеріали