29 Січня 2018
Новини

Що змушує жінок думати про секс

Що змушує жінок думати про секс

Міжнародна група вчених із Німеччини та Бельгії з’ясувала, що на потяг до протилежної статі впливає гормон кіспептин. Витяги з їхньої роботи публікує sciencedaily.com.

Раніше вчені пов’язували кіспептин із процесом статевого дозрівання та регулюванням репродуктивної функції. «До цього ми погано уявляли, як мозок пов’язує разом овуляцію і сексуальний потяг. Тепер ми розуміємо, що ці процеси контролюються однією молекулою в різних частинах мозку паралельно», – йдеться в дослідженні.

При цьому люди найбільше цікавляться сексом на Новий рік, Різдво і під час інших свят, заявляють учені в статті, опублікованій nature.com.

«Поява Інтернету і соцмереж дала нам неймовірно потужний інструмент для спостережень за тим, як змінюється колективний настрій людей і їхня поведінка. Ми вперше вивчили репродуктивні звички людей на рівні всієї планети, простеживши за тим, як змінювався інтерес до сексу в користувачів Мережі в різні періоди року», – розповідає Луїс Роха з Університету Індіани (США).

Є поширене уявлення про те, що пік народжуваності в більшості розвинених країн припадає на серпень і вересень. Не тільки обивателі, а й учені вважають, що причина цього досить проста: і серйозні рішення про те, що пора завести дитину, і випадкові вагітності найчастіше трапляються під час новорічних і Різдвяних свят.

Деякі дослідники впевнені, що ця аномалія обумовлена не соціальними, а біологічними факторами, пов’язаними з поки що не відомими біоритмами та різними природними й екологічними явищами – наприклад, з рівнем сонячного освітлення або довжиною доби, що теж може впливати на поведінку людей. На користь цього, на думку вчених, свідчить те, що осінній сплеск народжуваності приблизно однаковий у різних країнах, абсолютно різних за культурою та соціальними установками.

Як виявилося, свята, секс і піки народжуваності дійсно пов’язані – в християнських країнах частота таких збігів збільшувалася з наближенням Різдва та Нового року, а в ісламських державах – після Ураза-байраму. Приблизно дев’ять місяців по тому народжуваність різко зростала.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему