Поради

Як відрізнити хорошу оливкову олію від неякісної: прості поради

Як відрізнити хорошу оливкову олію від неякісної: прості поради

Оливкова олія – популярний продукт на прилавках магазинів і при цьому далеко не самий бюджетний. Як же не помилитися і вибрати хороший товар?

По-перше, країна-виробник – ще не гарантія якості, але все ж при інших рівних слід віддавати перевагу продуктам, виробленим в Іспанії і Греції. Також на етикетці може значитися «Італійська якість», хоча Італія часто не виступає виробником, а займається імпортом цього товару. Буває, що Італія закуповує оливки у інших країн, а потім з цього продукту дає олію, тому якщо на етикетці вказана не тільки країна, але й місто виробництва, то це плюс.

По-друге, не завжди є взаємозв'язок між високою ціною і високою якістю. Навіть пляшечка оливкової олії, яку ви купили дорожче, може виявитися гіршою більш бюджетного аналога.

Буває, що виробники змішують різні види олії в пляшці і продають під виглядом оливкової. Ознакою поганої оливкової олії є «картонний» післясмак.

Найкращою вважається олія першого холодного віджиму. На упаковці позначається як extra virgin. Також хорошим знаком вважається зазначення кислотності на етикетці. Чим кислотність менша, тим краще. Показник до 0,8% якраз вважається extra virgin. Але можна знайти і олії з показником до 0,2%.

Також слід звернути увагу на дату виробництва. Оливкову олію роблять на початку осені і до зими вона вже готова. Незважаючи на те, що термін зберігання оливкової олії часто обмежується двома роками, вже після одного року вона починає втрачати свої смакові якості. Таку олію рекомендують залишити для смаження, а для салатів використовувати більш свіжий продукт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Поради, цікаво знати
В тему

Останні матеріали