Поради

Як часто можна їсти солодке

Як часто можна їсти солодке

Їсти солодке слід не більше 1-2 разів на тиждень і не заохочувати з його допомогою дітей.

Про це повідомила дієтологиня Антоніна Стародубова.

«Правило одне для всіх – чим менше, тим краще. За рекомендаціями ВООЗ, зараз не рекомендується вживати більше 50 грамів доданого цукру в день. При цьому в цей час багато експертів вважають, що потрібно їсти не більше 25 грамів цукру в день. Для порівняння, в середній порції млинців - 30 грамів цукру. Щоб дотримуватися рекомендацій, потрібно строго контролювати кількість цукру і солодощів в раціоні харчування та обмежувати кондитерські вироби і солодкі газовані напої», - розповіла Стародубова, відповідаючи на питання, в яких обсягах можна балувати себе солодким.

За її словами, результати останніх досліджень показали, що частка кондитерських виробів, солодощів в харчуванні школярів дуже велика. Це проблема для суспільства, тому зусилля, перш за все батьків, педагогів і лікарів, повинні бути спрямовані на те, щоб допомогти дітям не зловживати солодким і вибирати здорові альтернативи.

«Дуже важливо, щоб солодкі страви, продукти не розглядалися в якості заохочення для дітей. Не можна діяти за схемою «ти – молодець, з’їж цукерку» або «ти сьогодні погано себе вів, не будеш їсти солодке». Цукерки та інші солодощі – це «святкова страва», її можна дозволити з’їсти 1-2 рази в тиждень, в суботу або в неділю, але не в якості нагороди або покарання», - зазначила Стародубова.

Лікарка повідомила, що можна вибрати альтернативу солодощів, наприклад, ягоди і фрукти, або можна вибирати несолодкі, з низьким вмістом цукру, варіанти десертів, але теж нечасто, - желе, мармелад або пастила. При цьому треба звертати увагу на хімічний склад продукту і вміст у ньому цукру, простих вуглеводів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, здоровий спосіб життя, цікаво знати
В тему