Поради

Як чоловікові прибрати живіт і бока в домашніх умовах

Як чоловікові прибрати живіт і бока в домашніх умовах

Основним фундаментом некрасивих жирових відкладень в області талії є неправильне та надто калорійне харчування. Звичайно, якоюсь мірою на схильність до повноти впливає генетична схильність і вікові особливості, проте саме солодка і жирна їжа, як правило, і призводить до вражаючих позначок на вагах.

Щоб прибрати пузо і боки доведеться виключити з раціону солодку газовану воду, цукерки та інші "смакоту", які очолюють не тільки жіноче, а й чоловіче меню.

Як позбутися від живота чоловікові? Найпоширеніші причини ожиріння, ефективні тренування та дієві дієти – про це та інше докладніше нижче.

Генетична схильність до жирових відкладень на животі і боках

Такий фактор, як спадкова схильність до повноти, ніхто не виключає. Однак, дослідженнями було доведено, що з 100% людей, які страждають від зайвого жиру, лише 20% мають генетичну схильність до цієї недуги.

Професійні дієтологи стверджують, що проблеми із зайвою вагою - не стільки наслідки уповільненого метаболізму та обміну речовин, скільки результат неправильного висококалорійного харчування і малорухливого способу життя.

Як швидко прибрати пивний живіт?
Як швидко прибрати пивний живіт?

Говорячи про збільшення живота через вікові зміни, варто відзначити, що в більшості випадків ця думка є помилковою. Так, метаболізм в організмі чоловіка дійсно з віком починає сповільнюватися, однак відбувається це лише після 50-ти років. Тому представники сильної статі у віці 30-ти років страждають через надмірний жир в області талії виключно через висококалорійне харчування.

Як боротися із зайвим жиром на животі?

Переходячи до питання як прибрати жир з живота чоловікові, варто виділити головні моменти, що сприяють відкладанню зайвого жиру в області живота і боків:

Неправильне харчування

Неправильний раціон, багатий зайвими жирами і вуглеводами, сприяють утворенню великого пуза і жирних боків. Завжди варто починати з чогось, нехай навіть з найменшого. Відмовившись від гамбургерів, чіпсів і жирних ковбас можна побачити перший результат вже через тиждень.

Оскільки чоловікам простіше скинути зайві кілограми, ніж жінкам, можна перейти на якусь легку дієту, наприклад, скандинавську. Так, значний ефект з'явиться вже через кілька тижнів, при цьому навіть без фізичних навантажень!

Відсутність мети

Мало хто вміє ставити собі конкретні цілі. Більшість вважають метою "схуднути до літа", або "сісти на дієту з понеділка". Такий підхід ні до чого не приведе. Потрібно з усією серйозністю підійти до процесу схуднення, і ставити більш конкретні і чіткі цілі, наприклад "схуднути за місяць на 2 кг". При цьому необхідно знайти об'єкт мотивації. Це допоможе не зірватися і довести заплановану справу до кінця.

Трапеза перед телевізором

Прийшовши додому після роботи, багато чоловіків люблять перекусити за переглядом улюбленої телепередачі або фільму. Така звичка тягне за собою надмірне поїдання їжі, адже під час перегляду телевізора мозок не зосереджений на їжі. Через це, людина значно переїдає.

Таке надмірне споживання калорій сприяє збільшенню обсягів живота і боків, які досить проблематично зігнати. Тому, щоб зменшити живіт, необхідно стежити за розміром і калорійністю порцій.

Як скинути 5 кг за місяць і прибрати великий живіт і боки

Дотримуючись наведеним нижче вказівкам, будь-який чоловік зможе позбутися від жирних боків і великого живота. При чіткому дотриманні кожного пункту, скинути 5 кг за місяць не складе ніяких труднощів.

Фізична активність

Щоб позбутися від великого живота - не обійтися без фізичних вправ. Новачки можуть зайнятися ранковою пробіжкою. Для більшої ефективності рекомендується бігати натщесерце.

Це сприяє рясному спалюванню жирових запасів. Однак, важливо правильно розраховувати свої сили. Перестаравшись, можна отримати зворотний ефект: організм витрачає енергії більше, ніж потрібно, і зажадає її поповнення. Тому вийде, що весь спалений жир буде заповнений великою порцією їжі.

Також, необхідно ввести в свій спосіб життя різні силові тренування з базовими вправами, і вправи спрямовані на зміцнення м'язів преса. Виконувати їх можна як в залі, так і в домашніх умовах, що дуже зручно.

Як скинути живіт чоловікові?
Як скинути живіт чоловікові?

Найкращі вправи від живота по ефективності

  • Глибокі присідання, зі штангою, з гантелями або гирею;
  • Тяги: в нахилі, станова, румунська;
  • Вправи на прес: скручування, велосипед, планка;
  • Жими: лежачи, стоячи, сидячи;
  • Віджимання: від підлоги, на брусах;

Виконуйте перераховані вище вправи пару разів на тиждень у поєднанні з найпростішою дієтою, просто виключіть з раціону жирне, копчене, смажене і солодке. Через місяць Ви гарантовано побачите результат.

"Ні" жиру - "так" білку

Варто переглянути свій раціон на користь білка. Отримати його можна з м'яса, яєць, сиру та морепродуктів. Таке харчування в комбінації з силовими вправами дозволить домогтися естетичного рельєфного тіла з красиво розвиненою мускулатурою. Однак, переходити на білкову дієту слід вже після того, як буде спалений зайвий жир. На жаль, білкове харчування може перешкодити схудненню.

Дієта для спалювання жиру в області живота

Правильна дієта має на увазі плавний перехід від жирної їжі до більш натуральної і корисної. Поступово, фастфуд, солодощі та газовану воду потрібно замінювати овочами, крупами і свіжовидавленим соком. Завдяки такому харчуванню можна не тільки скинути ненависні кілограми, але і захистити себе від можливості поправитися надалі.

Чи настільки погана жирна їжа?

Розглядаючи питання "чому зростає живіт", слід зазначити, що для досягнення естетичного преса, повністю виключати з раціону жири не варто. Досить навчитися відрізняти корисні з них від шкідливих.

Наприклад, рослинні олії необхідні організму для підтримки нормального обміну речовин. А ось швидкі вуглеводи і сіль - навпаки, не несуть в собі для організму ніякої цінності.

Скоротивши кількість звичайної, що здається такою непомітною, кухонної солі, значно зменшиться і розмір споживаної порції. Адже саме сіль надає їжі смакові якості, через які людині хочеться їсти блюдо знову і знову, незважаючи на його калорійність.

Крім того, що цей підсилювач смаку сприяє переїданню, він ще й затримує в організмі рідину, а це в свою чергу призводить до розбухання живота  і боків.

Як прибрати розтяжки на животі після схуднення?

Розтяжки - найактуальніша проблема людей, які скинули кілограми за короткий період часу. Вони являють собою мікротріщини шкірного покрову. Повністю позбавитися від них практично неможливо, проте зробити ці неестетичні шкірні пошкодження менш помітними - цілком реально.

Головне - не затягувати процес. Боротьбу з розтяжками краще починати в перші тижні підтримки стабільної після схуднення ваги. Помічниками в цій нелегкій справі стануть всілякі креми, масла і обгортання, спрямовані на усунення цієї недуги.

Дослідженнями було доведено, що розтяжки - це ніщо інше, як результат виснажливих фізичних вправ в комбінації з низькокалорійним харчуванням. Цей висновок зайвий раз підтверджує те, що позбуватися від ненависних жирових відкладень слід грамотно і поступово.

Розглянувши всі фактори, що ведуть до появи великого живота і жирних боків, можна зробити висновок, що основною причиною ожиріння є неправильне харчування, збагачене зайвими жирами і "порожніми" вуглеводами. Слідуючи простим правилам і рекомендаціям можна раз і назавжди позбутися від жирових відкладень.

Комплекс вправ, як прибрати живіт - відео

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Фітнес, чоловіки, здоровий спосіб життя
В тему