21 Грудня 2023
Новини

Українських чоловіків, які живуть за кордоном, хочуть призвати на службу

Українських чоловіків, які живуть за кордоном, хочуть  призвати на службу
Українських чоловіків, які проживають за кордоном, наступного року можуть призвати на військову службу.

Про це міністр оборони Рустем Умєров заявив в інтерв'ю німецькому виданню Welt, - пише hromadske.

Українців призовного віку від 25 до 60 років у Німеччині та інших країнах попросять з’явитися до призовних пунктів Збройних сил. За словами міністра, до тих чоловіків, які не виконають прохання, застосують «санкції».

«Ми все ще обговорюємо, що буде, якщо вони не приїдуть добровільно», — додав він.

Нещодавно Умєров також попросив місцеву владу в Україні ще більше сприяти в мобілізаційній роботі. На його думку, органи місцевого самоврядування можуть «відчутно» посилити залучення фахівців до Сил оборони через проєкт рекрутингу.

До слова, президент Володимир Зеленський днями заявив, що Генштаб та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пропонували для контрнаступальних дій мобілізувати до 400–500 тисяч людей. Президентові наразі «потрібно більше аргументів для того, щоби підтримувати цей напрямок».

Зеленський також заявляв, що не стане підписувати законопроєкт, який передбачатиме мобілізацію жінок. Але може подумати про зниження віку призовників.

Водночас Валерій Залужний переконаний, що мобілізацію не потрібно посилювати, а натомість повернути її «на ті рамки, у яких вона працювала раніше». На думку Залужного, обласні військові комісари, яких звільнили, були професіоналами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, чоловіки, міністерство оборони
В тему

Останні матеріали