Життя

Чому снігова людина – вигадка

Чому снігова людина – вигадка

20 жовтня 1967 на півночі Каліфорнії зняли на відео снігову людину. З тих пір кількість прихильників її існування збільшилася в рази. Чому ці люди не праві, а єті – всього лише вигадка, розповів доктор біологічних наук.

Рівно п'ятдесят років тому двоє американців – Роджер Паттерсон і Боб Гімлін – зняли фільм, який змусив тремтіти від захвату всіх прихильників паранормальних явищ. Чоловіки зафіксували на відеоплівку в ущелині Бліф-Крік на півночі штату Каліфорнія снігову людину. Саме цей запис став першим і єдиним «Не розмитим» відеодоказом її існування. На ньому істота представлена не просто плямою, а живим організмом зростом близько шести футів і з короткою густою шерстю по всьому тілу. Суперечки навколо цієї стрічки не вщухають досі. Одні доводять, що бігфут реальний, інші ж стверджують, що спритні оператори виявилися ще й прекрасними постановниками, знявши звичайну людину в костюмі горили.

Доктор біологічних наук Петро Каменський наводить докази, чому єті – вигадка.

Популяція і розміри

З погляду науки дуже складно довести, що чогось не існує, набагато простіше зробити зворотне. Тому клястися на крові, що снігової людини немає, я не буду. Однак наведу факти, які пояснять, чому проживання бігфута в Каліфорнії, на Тибеті, в Кузбасі або де-небудь абсурдно і малоймовірно.

По-перше, практично всі куточки нашої планети вже вивчені, і на Землі не залишилося місць, куди б люди не залізли в пошуках великих форм життя. Останній випадок, коли вчені знайшли і описали велику тварину, стався понад 100 років тому. З тих пір ніяких нових видів відкрито не було. І це говорить про те, що, судячи з усього, всі невідомі науці великі особини закінчилися.

Якби така «махіна» (саме так «очевидці» описують єті: він вищий (приблизно 220 см) і набагато більший, ніж звичайна людина, до того ж покритий густою шерстю), існувала, її б обов'язково помітили! Але так як досі немає жодного задокументованого свідоцтва про щось подібне, це говорить лише про одне: бігфута не існує.

До того ж, щоб снігова людина продовжувала свій рід, вона повинна бути не одна. Необхідна ціла популяція, причому досить велика, як мінімум кілька десятків особин, щоб так звані єті не виродилися. І вже, якщо б така сукупність особин була, її б точно не упустили.

Помилкові докази

Снігова людина велика і не може ховатися так, щоб за 200 років люди її не виявили. Іноді з'являються якісь «сакральні» предмети, які нібито належать сніговій людині: кістки, шматки вовни, відбитки ступнів тощо. Всі ці речі, звичайно ж, досліджуються вченими. Але після генетичних аналізів виявляються «пустими». Часто у матеріалах виявляється людська ДНК, але це свідчить лише про те, що зразки забруднені: люди тримали їх в руках і залишили свою «інформацію».

Взагалі, навколо здобутих доказів постійно розгортаються якісь смішні історії. Наприклад, якщо мені не зраджує пам'ять, одного разу якийсь ентузіаст, буквально ризикуючи життям, викрав з тибетського монастиря «кістку снігову людину». Доставив її на дослідження, яке показало, що належить вона зовсім не бігфутам, а справжньому ведмедю, тільки великому.

 

Тож, якщо хтось щось колись і  бачив, то, швидше за все, це був той же самий бурий хижак, який встав на задні лапи. Просто комусь одного разу привиділося, а інші підхопили цю фантазію і стали в неї вірити.

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше
В тему

Останні матеріали