Відео

Цікаві факти про Адріано Челентано (відео)

Цікаві факти про Адріано Челентано (відео)

Найвідомішому італійському актору, співаку, ведучому та композитору Адріано Челентано виповнилося 80 років. Ми підібрали для вас найцікавіші факти про улюбленого артиста.

  • Мати народила Адріано, коли їй було 44 роки.
  • Адріано народився у досить бідній родині й був п’ятою дитиною в сім’ї. Дивлячись на те, як батьки тяжко працюють, хлопчик вирішив, що правильніше самому заробляти, а не витрачати час за шкільною партою. Уже в 12 років він кинув навчання і став працювати підмайстром у годинниковій майстерні.
  • Навпроти годинникової крамниці, де працював юний Адріано, був музичний магазин. З ранку до ночі хлопчина слухав пісні Елвіса. Саме музика Преслі спонукала Челентано написати свої перші пісні.
  • Мама-артиста була прихильницею рок-н-ролу і вранці голосно вмикала музику. З тих часів Андріано легше прокидатися під музику в такому стилі. Під дзвін традиційного будильника зірка не просинається.
  • Актор досить рідко відвідує країни, які розташовані далеко від Італії. Чому? Він боїться літати. Зазвичай аерофобію він пояснює тим, що знає кращі способи подолання відстані.
  • Наприклад, коли Адріано покликали до Голлівуду, він навідріз відмовився. Кажуть, його налякав 10-годинний переліт. «Я б ніколи не став зніматися в Голлівуді! Я навіть не знаю, як туди дістатись, – я ж не літаю на літаку», – якось зізнався актор в одному інтерв’ю.
  • Челентано дуже популярний і часом розігріває інтерес публіки до своєї персони кумедними витівками. Наприклад, якось артист почав танцювати в центрі вулиці. Навколо нього тут же зібрався натовп, рух було паралізовано як на тротуарі, так і на автодорозі. На запитання поліцейського про причини такої поведінки Челентано відповів, що репетирував танець для нового фільму. Не дивно, що така подія підігріла інтерес до майбутньої прем’єри.
  • Челентано, на відміну від багатьох зірок світового шоу-бізнесу, досить демократичний. Наприклад, у 2012 році він організував європейське турне. Заключний концерт проводився в Вероні з участю не менше популярного виконавця Джанні Моранді. Частина квитків тоді була продана за сміховинно низьку ціну – всього один євро за штуку.

 

 

  • На зйомках фільму «Якийсь дивний тип» його партнеркою стала молода актриса Клаудія Морі. Хлопець закохався відразу. Проте дівчина вирішила, що Челентано несерйозний. Тоді ж Клаудія випадково зачепила дроти, і в павільйоні сталося коротке замикання. Полетіли освітлювальні прилади, уламки від лампи подряпали обличчя Челентано і дивом не пошкодили очі. Дівчина кинулася хлопцеві на допомогу, потім разом з ним їздила до лікаря. Так спалахнув роман. А через рік, 14 липня 1964 року Адріано і Клаудія таємно одружилися. Церемонія відбувалась о третій годині ночі, щоб не привертати уваги журналістів.
  • Актор не раз зізнавався в коханні своїй дружині Клаудії Морі. Він і словами, і вчинками демонструє палке почуття. Наприклад, актор відмовився від привабливої ??ролі в радянсько-італійському фільмі «Вони йшли на Схід», щоб не розлучатися з дружиною надовго. Варто зазначити, що проби актор вже пройшов і вони виявились успішними.
  • У пари троє дітей: дочки Розіта і Розалінда і син Джакомо. Джакомо – теж співак, а Розалінда – кіноактриса. У листопаді 2004 року у Джакомо Челентано народився син Самуеля – поки що єдиний онук Адріано і Клаудії. 14 липня 2014 року пара відзначила золоте весілля.
  • У них із Клаудією – типова італійська родина з бурхливими сварками і примиреннями. Якось подружжя посварилось, і Челентано вирушив зводити рахунки із життям. Він ліг на рейки і став чекати, коли пройде потяг. До того місця збіглися репортери, дружина Клаудія благала не робити дурниць. Адріано в останню хвилину встав з рейок, після чого на очах у всіх відбулося бурхливе примирення.
  • Найгучніший роман у нього стався з Орнеллою Муті. Муті через Челентано розлучилася із чоловіком і чекала того ж від коханця. Але він зволікав. Орнелла вирішила діяти: в одному з інтерв’ю вона публічно назвала Адріано своїм чоловіком. Був страшний скандал, але шлюб Челентано вистояв. Потім публічно виступила Клаудія і сказала, що для чоловіка випадкові зв’язки – як для механіка техогляд авто. А її чоловік публічно попросив вибачення у неї і дітей за свої грішки.

 

 

  • З 2005 року актор вегетаріанець. Він упевнений, що відмова від їжі тваринного походження дає лише позитив: підвищення життєвого тонусу, збереження чисельності тварин і моральне задоволення від думки, що він не є причиною загибелі живих істот.
  • Челентано відомий своїми різкими випадами на адресу партії Сільвіо Берлусконі. У 2005 році в одній зі своїх програм, яка йшла в прямому ефірі, актор назвав тепер уже колишнього прем’єр-міністра Італії корупціонером. Реакція не забарилася. Берлусконі висловився, що Адріано Челентано входить у число тих, хто веде боротьбу з урядом Італії.
  • В 1987 році Челентано, напередодні національного референдуму, як ведучий одного з популярних ток-шоу, показав телеглядачам сюжет про винищення тюленів. З фразою «полювання проти любові» він закликав виборців виступити проти вбивства морських мешканців. У підсумку в день референдуму багато написали ці слова на бюлетенях. За підбурливі дії і зрив голосування актор заплатив штраф у сумі двісті мільйонів лір.
  • Як заявляє сам Челентано, він перестав зніматися не через вік, а через втому. За словами актора, немає хорошого сценарію, який би йому сподобався. А у другосортних фільмах він зніматися не хоче, щоб шанувальники не припустили, ніби їхній кумир згоден заради гонорару поступитися своїми принципами. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Знаменитості
В тему

Останні матеріали