Поради

Яке «ідеальне» обличчя жінки?

Яке «ідеальне» обличчя жінки?

Дівчата з обличчям серцеподібної форми найближчі до «математичного ідеалу краси», вважають вчені з Медичної школи Льюїса Катца Темпльського університету (Філадельфія).

«Поняття «математичної краси» ґрунтується на тому, що є ідеальні контури обличчя, розміри і співвідношення частин, які в сукупності роблять його гармонійним, збалансованим і привабливим. Обличчя серцеподібної форми втілює в собі ідеал молодості і є основним орієнтиром для омолоджувальної хірургії», – пояснив один із авторів дослідження, хірург Аллан Валк.

Проаналізувавши фотографії 55 знаменитостей, дослідники встановили параметри «ідеалу» краси жіночого обличчя. За їхньою версією, відстань між очима в ідеалі має становити 59,2 міліметра, а між очима і вилицями – 13,1 міліметра. Довжина носа на «математично ідеальному» обличчі становить 43,6 міліметра.

Всього було визначено 13 метрик, проте «статистично значущими» для привабливості вчені вважають тільки вісім.

«Нам здалося, що ці параметри могли б бути корисними для лікарів, які намагаються знайти кількісне відображення вікових змін і післяопераційних поліпшень. Як би там не було, критеріїв для опису ідеального або «постарілого» обличчя не так багато», – додав Валк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему