Поради

Квітковий дизайн ванної – гармонія та свіжість

Квітковий дизайн ванної – гармонія та свіжість

Протягом декількох століть квіткові мотиви в інтер’єрі приносили в оселі комфорт, гармонію і гарний настрій. І навіть у сучасному світі ця тенденція актуальна та затребувана.

Квіткові мотиви використовують для оббивки дивану, для декору стін. Це можуть бути шпалери в квіточку, розписані меблі чи яскраві постери. Такий інтер’єр відмінно підходить для вітальні в класичному стилі (прованс чи кантрі). Романтично та свіжо виглядають квіткові стіни у спальні. Суцвіття зробить ще ніжнішою дитячу кімнату. Проте чи пасуватимуть квіткові мотиви у ванній кімнаті?

На противагу суворим скептикам, слід заявити, що квітковий орнамент вдало виглядає у ванній. Він приносить світлу та теплу нотку в інтер’єр цього приміщення.

А розмірковуючи про квітковий дизайн ванної, в першу чергу, варто звернути увагу на візерункові малюнки керамічної плитки.

Правила, якими слід керуватися, створюючи квітковий дизайн ванної:

 

  • Перше правило: грамотно поєднуйте кольорові гами. Не переборщіть з тонами, інакше квітковий малюнок здасться нав’язливим. Елементи декору та колір стін повинні стояти поряд в кольоровому колі.
  • Аби інтер’єр вдався, стежте за тим, щоб фон не був схожий з ілюстраціями квітів, а поєднувався за відтінками.
  • Квітковий орнамент ідеально підійде для осіб, яким бракує яскравих деталей в напрямку мінімалізму. Для цього оберіть великі квіти яскравих чи пастельних тонів.
  • Покривати суцвіттям усі стіни не варто. Кімната буде ефектнішою, якщо покрити квітковою плиткою одну найменшу глуху стіну чи зробити декілька смуг на різних сторонах.
  • Розкішно виглядають не лише квіткові панно, а і орнаменти на підлозі чи навколо дзеркала.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему