Поради

Як швидко вилікувати грип. 9 дієвих порад для тих, кому ніколи хворіти

Як швидко вилікувати грип. 9 дієвих порад для тих, кому ніколи хворіти

Готуєтесь до холодів, купуючи теплий одяг? Давати відсіч морозам слід не лише шубою та рукавичками, а й інформацією. Дізнайтеся, як швидко вилікувати грип.

 

Ну хто не хоче декілька днів провалятися в ліжку? Мабуть, з приходом холодів, про це мріє чи не кожний. Проте, одна справа просто відпочивати і зовсім інша – валятися вдома з температурою, кашлем та нежиттю.

 

Як швидко вилікувати грип?

  • Перше правило: як тільки ви відчули симптоми грипу, відразу лягайте у ліжко та відпочивайте. Навіть один робочий день для хворого організму стане важкою ношею. Грип візьме верх, а отже про швидке видужання можна забути.
  • При перших проявах прийміть 2,5 г аскорбінової кислоти. Речовину можна всипати у теплий чай (гаряча рідина та збовтування зруйнують кислоту). Пийте невеликими порціями протягом дня.
  • Носіть марлеву маску. Це не лише захистить ваших рідних від вірусу, а й пришвидшить видужання. Вологе та тепле повітря, яке забезпечує марля – додаткова інгаляція. Марлю слід скласти у 5 – 6 шарів та змінювати через кожні 2 – 3 години.
  • Лікувати симптоми, якими супроводжується грип – недостатньо. Звичайно, при кашлі слід приймати таблетки. Та швидко вилікувати грип без допомоги противірусних препаратів неможливо. Ліки, які вам випише спеціаліст скоротять тривалість хвороби на 1 – 2 дні.
  • Окрім таблеток та уколів підживіть свій організм смачним вітаміном С. Найбільше вітаміну С міститься у сухій шипшині, солодкому, червоному перці, чорниці та обліписі. Дещо менше цього вітаміну у цитрусах. Відтак, після перших проявів застуди побалуйте себе цими смаколиками.
  • Не забувайте, що грип – токсична хвороба. А що найкраще виводить токсини з організму? Звичайно вода. Тому більше пийте. Краще всього заварювати чай з малини чи калини, компот з сухофруктів. В невеликій кількості можна молоко. Ваша денна норма – 2 – 2,5 літри рідини.
  • Під час хвороби організм інтенсивно бореться. Відтак, не обтяжуйте його зайвою їжею. Якщо немає апетиту – не змушуйте себе. Краще пийте.
  • Швидко вилікувати грип допоможуть інгаляції з ефірними оліями. Помічними будуть парові ванни та ванночки для ніг.
  • Найкраще середовище для вірусу – погано провітрюване приміщення. Відтак, не забувайте відкривати вікна.

 

Боротися з грипом потрібно вже зараз. Поцікавтесь тим, як посилити імунітет і захиститись від застуд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему