Поради

Чому глінтвейн корисний?

Чому глінтвейн корисний?

Хочете захистити свій імунітет? Тоді запасіться вином! Стаття розповість про користь смачного та ароматного напою глінтвейн.

 

Часто хворієте і не хочете витрачати гроші на таблетки? Тоді пийте глінтвейн. Це не лише смачний, а і корисний напій. Чому глінтвейн корисний? Кожна його складова – джерело вітамінів, які потребує наш організм восени.

 

Вино – основний інгредієнт глінтвейну. Про користь та благородність цього напою знають усі. У вині знайшли унікальні біологічно активні речовини – флавоніди, які захищають клітини від руйнування мембран і внутрішньоклітинних структур. Також вино – джерело магнію, елемент, який є незамінним для стабілізації і нормальної роботи серцево-судинної системи. Ще один плюс: вино розширює судини і попереджає атеросклероз. Залізо, яке міститься у вині бореться з анемією, забезпечує організм хромом та цинком.

Також відомо, що у червоному вині є поліфеноли, які роблять здоровими ясна і зуби. А біле вино навпаки – шкідливо пливає на ротову порожнину.

Кориця – класична складова глінтвейну. Вона покращує кровообіг, розширює судини і активно стимулює роботу головного мозку. Знижує рівень холестерину, а отже рятує вас від інсульту та інфаркту. Ця спеція долає паразитів та може похвалитися антибактеріальними властивостями.

Кориця з медом – це не лише смачно, це також найкраща зброя в боротьбі проти застудних захворювань.

Кардамон позитивно впливає на травну систему. Це природний антиоксидант, який розщеплює і виводить холестерин. Також вчені довели, що кардамон – сильний афродизіак, він позитивно впливає на психіку людини, здатний покращувати настрій, знімати головний біль, стимулювати роботу мозку і підвищувати тонус організму.

Гвоздика може похвалитися бактерицидними та антисептичними властивостями. Ця спеція стимулює травлення, підвищує вироблення травних соків, зміцнює стінки шлунка та пришвидшує загоєння ран. Гвоздика – джерело вітамінів групи В, а отже корисна для нервової системи. Глінтвейн з гвоздикою заспокоює нерви та знімає напруження.

Імбир – це джерело корисних речовин, мікроелементів і вітамінів. Він тонізує та зігріває. Імбир поліпшує травлення, володіє антибактеріальними і протиспазматичними властивостями. Паралельно він знижує рівень холестерину в крові і знищує ракові клітини.

Аніс стане вашим захисником у боротьбі з вірусними захворюваннями. Його лікувальна дія особливо ефективна при захворюваннях дихальних шляхів.

Ті, кому глінтвейн здасться сильно прісним, можуть додати до напою сушений барбарис, запашний перець, лавровий лист, мускатний горіх, фрукти, ягоди та соки. Зробити глінтвейн солодшим можна, додавши цукру чи меду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, імунітет
В тему