Поради

Як прокинутися з хорошим настроєм? 5 правил хорошого ранку

Як прокинутися з хорошим настроєм? 5 правил хорошого ранку

Як приходити на роботу з гарним настроєм? Це питання турбує чи не кожну другу людину, яка працює. У статті ви знайдете декілька порад щодо того, як легко прокидатися та починати робочий день енергійно та радісно.

 

Нещодавно американські вчені провели дослідження. Вони запитували у працівників, що для них є найважчим у їхній роботі. Результати неабияк здивували науковців. Виявляється, 90% опитуваних вважають, що найважче – це встати з ліжка.

Що ж робити, якщо ніч була важкою, сон неміцним, а прокидатися потрібно раніше сонця? Вчені визначили 5 помилок, які практично кожен допускає вранці.

 

Будильник повинен дзвонити лише раз

Що ви зазвичай робите після дзвінка будильника? Думаєте: «Ще б хвилиночку поспати» і знову закриваєте очі? А тоді, провалявшись в ліжку ще двадцять хвилин, знесилено піднімаєтесь? Вставати з ліжка потрібно після першого сигналу будильника. Тоді організм найбільш збуджений і готовий працювати. І навпаки, ще раз заснувши, навіть на декілька хвилин, ви змушуєте свідомість знову розслабитися.

Якщо не задумуючись вимикаєте будильник після дзвінка, тоді відкладайте його подалі від ліжка. Його можна поставити на столі у віддаленому кутку кімнати чи закинути на шафу. Аби його відключити, ви будете змушені підвестися. А доки йтимете, сон відступить.

 

Відкрили очі – беріть у руки телефон

Прокинулися за двадцять хвилин до дзвінка будильника? Нічого страшного! Вимкніть його та візьміть до рук телефон чи ноутбук. Світло екрана збуджує мозок та відганяє сон. Проте, замість того, щоб заглядати до соціальних мереж, увімкніть улюблений та давно знайомий ситком. Двадцять хвилин хорошого серіалу добряче піднімуть вам настрій та відженуть сон.

 

Заборона на гарячий душ

Полюбляєте поніжитись у ванній? Така звичка забирає багато часу. Відтак, замість ванни приймайте душ. Проте, гаряча вода розслабляє тіло. Тому мийтеся у прохолодній, або привчіть свій організм до контрастного душу. Ця процедура не лише збадьорить вас, а й оздоровить.

 

Ранкова кава під забороною

Після цієї тези усі кавомани схопилися за серце. Проте, прихильникам арабіки немає чого хвилюватися. Фахівці вважають, що каву не можна пити відразу після пробудження. Кращим рішенням для вашого шлунку буде склянка теплої води за півгодини до сніданку, потім прийом їжі, а вже після того можна насолодитися гарячою чашкою ароматної кави.

 

Не готуйте вранці

Не готувати вранці не означає не їсти. Ситний та смачний сніданок дуже важливий для насиченого трудового дня. Саме сніданок запускає роботу організму, прискорює обмін речовин, контролює ваше бажання їсти перед обідом. Проте, аби не витрачати дорогоцінний час та не псувати настрій роботою на кухні, краще зваріть щось звечора. А зранку лише додайте до готової розігрітої страви свіжий овочевий салат.

 

Дотримуючись цих простих правил ви з усмішкою на вустах прямуватимете на роботу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему