Поради

Чому виникає целюліт та як боротися з целюлітом?

Чому виникає целюліт та як боротися з целюлітом?

Ви довго та наполегливо готувалися до літа, скинули декілька зайвих кілограмів та назбирали грошей на відкритий новий купальник, а всі надії блистіти на пляжі розтанули через… целюліт? Не засмучуйтесь! Ваші ніжки знову будуть зводити чоловіків з розуму!

 

Ох, ця жахлива апельсинова шкірка на найапетитніших частинах вашого тіла… Майже 80% представниць прекрасної половини людства страждає від целюліту, незважаючи на те, має жінка лишню вагу чи ні. Слід зазначити, що ця проблема може проявитися і у двадцять років. І якщо зимою ніжки можна сховати за довгою спідничкою, то літом доведеться або паритись через штани, або «паритись» у платтячку через некрасиві ноги.

 

Чому виникає целюліт?

  • Ви переїдаєте та споживаєте продукти з низьким вмістом клітковини? Тоді не дивуйтесь, що у вас некрасиве тіло. Обирайте їжу, багату на харчові волокна. Поповніть раціон антицелюлітними овочами, фруктами та приправами. Їжте червоні ягоди, родзинки, шпинат. Бореться із жиром кмин, імбир, мускатний горіх.
  • Хворіють целюлітом прихильниці надто тісного одягу та ті, хто любить закидати ногу на ногу. Це перешкоджає нормальній циркуляції крові по венах. Згубною для краси є і сидяча робота.
  • Не останню роль відіграють гени. Якщо у вашої мами є целюліт, то, наймовірніше, вона передала його вам.
  • Нікотин також порушує кисневий обмін між клітинами організму, через що жир відкладається грубим шаром під шкірою.
  • Апельсиновою шкіркою організм посилає сигнал про збій роботи гормонів. Це можуть бути як проблеми з ендокринною системою, так і наслідки приймання протизаплідних таблеток.

 

Як боротися з целюлітом?

Досягти гарного результату не можливо без антицелюлітного масажу. Це дієвий та поширений метод, що дозволить забути про апельсинову шкірку надовго. Такий спосіб застосовували ще у Давній Греції, задовго до того, як був введений сам термін «целюліт» (а ввели його лише у 1970 роках). Загалом застосовують два основні виду масажу – ручний та апаратний.

Процедура спрямована на руйнування жирових клітин, які і формують апельсинову шкірку. Технологія проста – під час масажу тіло розігрівається, що посилює приплив крові до проблемних ділянок. Це запускає процес обміну, що призводить до згорання жиру. Антицелюлітний масаж можна виконати і вдома. Але у салоні спеціаліст підбере тип масажу залежно від стадії захворювання. Для отримання результату іноді достатньо 5 – 6 сеансів в салоні, коли вдома на покращення доводиться чекати не один місяць.

Окрім того, що шкіра після масажу стане гладенькою, еластичною та рівною, покращиться капілярний кровообіг, зникнуть набряки, підвищиться імунітет та розширяться пори, що забезпечить доступ кисню до органів.

Підтримувати гарну форму допоможуть здорове харчування, спортивні вправи. Смажене замініть на страви, приготовлені на пару, їжте сирі овочі та фрукти. Пийте більше води. Не лінуйтеся проходити в день більше ніж п’ять кілометрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему