Поради

Як позбутися другого підборіддя? Гімнастика для обличчя

Як позбутися другого підборіддя? Гімнастика для обличчя

Ваше обличчя не поміщається в об’єктив жодної фотокамери через друге підборіддя? Не засмучуйтесь! Його можна прибрати легкими гімнастичними вправами і всього за тиждень.

 

Є старий анекдот, який розповідають уже декілька поколінь:

Дружина запитує у чоловіка: «Коханий, я товста?». На це супутник відповідає: «Що ти, мила! Ні! Але витри підборіддя. Ні, не це, а друге».

Друге підборіддя – не стільки фізична вада, як естетична. І стикаються з цією проблемою не тільки апетитні жіночки, а і худорляві. Проте, існує комплекс вправ, які допоможуть лише за тиждень перетворити обвислу шию на лебедину.

 

Гімнастика для обличчя:

  • Всього десять хвилин в день з важкою книгою на голові вирівняють не тільки поставу, а і приберуть друге підборіддя. Під час цього тренування інтенсивно працюють м’язи шиї. Відповідна жир зникає, а шкіра стає підтягнутою.
  • Зробіть глибокий вдих, напружте м’язи шиї і повільно підніміть голову до верху. Видихніть і так само, сантиметр за сантиметром, опустіть голову до низу. Намагайтеся за один підхід повторити цю вправу 5-6 разів.
  • Розслабте м’язи губ та висуньте якомога далі язик. Спробуйте торкнутися до кінчика носа, а тоді до підборіддя. Намалюйте язиком у повітрі вісімки. На день достатньо зробити 20 таких вправ.
  • Без рук спробуйте максимально підняти нижню губу вгору. Після цього цю ж губу відтягніть униз. Зробіть 20 підходів.
  • Напружте м’язи обличчя. Витягніть губи вперед і довго вимовляйте звуки «і» та «у». Тим, хто любить співати, варто задерти голову догори та якомога емоційніше виспівувати улюблені мелодії.
  • Декілька хвилин крутіть головою на усі боки, розтягніть м’язи. Пробуйте зробити хвилю головою. Повторіть вправу 20 разів.
  • Ляжте на рівну поверхню та закладіть руки за голову. Напружуючи тіло, спробуйте відірвати голову від землі. Піднімайтеся доти, доки не побачите пальці ніг. Зафіксуйте тіло у такій позі на хвилину. Потім опустіться та відпочиньте. Варто зробити не менше 10 підходів за раз.
  • Тильною стороною долоні похлопай підборіддя. Рухи повинні бути легкі і не приносити больових відчуттів. Шкіру також можна пощипати та погладжувати. Такі вправи приводять шкіру у тонус. До речі, саме таку гімнастику практикують актриси.
  • Витягніть підборіддя вперед, притисніть кінчик язика до піднебіння та ковтніть слину.
  • Закиньте голову назад. Широко відкрийте рот. Лічіть до 20 і повільно закривайте рот.

 

Такі вправи ефективні та займають не багато часу. Тим паче займатися гімнастикою для обличчя можна навіть не відходячи від робочого місця, готуючи їсти чи переглядаючи улюблену телепрограму. Постарайтесь робити вправи двічі у день. Якщо після декількох днів тренування м’язи обличчя та шиї неприємно поболюють, – значить фізкультура спрацьовує. Займатися такими вправами не варто особам, у яких була травма челюсті та які мають запальні процеси ротової порожнини.

Аби забути про друге підборіддя назавжди, для зміцнення м’язів, варто, для профілактики, повторювати курс двічі на рік. Гімнастика повинна тривати близько тижня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему