Поради

Як навчитися керувати своєю інтуїцією

Як навчитися керувати своєю інтуїцією

Інтуїція – це здатність людини проникати у сенс подій і ситуацій не шляхом логічних висновків, але в основі одномоментного підсвідомого відчуття.

Іноді здається, що інтуїтивні висновки не мають обґрунтування, але насправді чим більше вчені дізнаються про принципи роботи мозку, тим очевиднішою стає реальність інтуїції. Існує кілька версій, як вона працює.

Виявлення невідповідностей

Більшість людей розпізнає брехуна, незважаючи на те, що начебто не можна причепитися до слів людини. Підсвідомо мозок оцінює як мову, так і поведінку і міміку, які її супроводжують. І, зіставивши все разом, робить висновок, що одне не відповідає іншому. Ця невідповідність породжує відчуття обману, яке часто неможливо сформулювати словами, щоб викрити людину на брехні.

Опора на попередній досвід

Наш мозок обробляє та зберігає весь досвід взаємодії людини з навколишнім середовищем. ДНК містить у собі записи генетичної пам'яті, на яку нашарується особистий досвід людини. Якщо якась ситуація повторюється в нашому житті більше одного разу, то мозок здатний дізнатися про неї (навіть з деякими варіаціями) і прорахувати можливий результат. У частині випадків ця «звірка» відбувається дуже швидко і не доходить до свідомості - тоді ви просто відчуваєте, який буде результат, але не можете пояснити, як «здогадалися».

Вважається, що жіноча інтуїція сильніша за чоловічу

Психологи провели експеримент, коли рівній кількості учасників обох статей пред'являли фотографії з усміхненими людьми. Завдання піддослідних полягало у тому, щоб відчути, хто усміхається щиро, хто фальшиво. Виявилось, що і жінки, і чоловіки показують однакові результати. Насправді інтуїція у чоловіків та жінок спочатку однакова, просто жінки покладаються на свої почуття та відчуття частіше та легше, ніж чоловіки.

Містична інтуїція

Це коли людина знає те, чого не може знати. Наприклад, не відкриваючи коробки, вона знає, що там лежить, чи знаходить чужу річ у незнайомому приміщенні. У подібних ситуаціях підсвідомість безсила, тому що вона не має варіантів для порівняння. Наукові експерименти доводять, що існують люди з незвичайними – екстрасенсорними здібностями, які не просто вгадують, а знають. І поки що невідомо, як це працює.

Інтуїція – це не міф, і якщо ви навчитеся її чути, вона запрацює і для вас!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, цікаво знати
В тему