Поради

Три принципи інтуїтивного харчування, які допоможуть забути про дієти

Три принципи інтуїтивного харчування, які допоможуть забути про дієти

За останні декілька років інтуїтивне харчування набуло особливої популярності. І неспроста: воно не передбачає строгих обмежень, з якими рука об руку йдуть дієти, і при цьому допомагає скинути вагу. Все, що потрібно зробити - навчитися відрізняти фізичний голод від психологічного. Іншими словами, їсти тільки тоді, коли цього вимагає організм, а не коли ви хочете, наприклад, зажувати стрес.

Ось детальніше про головні принципи інтуїтивного харчування.

Поважайте свої емоції

Нудьга, гнів, образа, жалість до себе і інші негативні емоції вимагають часу для опрацювання та встановлення причин, що викликали їх. Їжа не допоможе впоратися з ними, хоча багато хто і намагається перш за все знайти порятунок в ласощах. Якщо ви в моменти злості з'їсте відро морозива, запивши його парою банок газованої води, швидше за все стане лише гірше - ви не позбудетеся від першої проблеми і додатково до цього будете картати себе за переїдання.

Цього не оголошуйте бойкот «шкідливій» їжі

Під час дієт, забороняючи собі гамбургер чи морозиво, людина потрапляє в пастку і починає мріяти про цю їжу. Адже, як відомо, заборонений плід солодкий.

Відмовтеся від строгих обмежень, дозвольте собі зрозуміти, що можете з'їсти все, що завгодно. Але якщо рука потягнеться за смаженою картоплею, запитайте себе: «Що ця їжа дасть вам?» Найчастіше лише хвилинне задоволення і кілька зайвих сантиметрів. Але якщо ж ви дали слабину, з'їжте не всю порцію, а стільки, скільки вам необхідно для вгамування голоду.

Поважайте своє тіло

З тих пір, як бодіпозитивний рух став стрімко набирати популярність, багатьом вдалося видихнути і прийняти своє тіло з усіма його особливостями. Однак деякі люди до цього дня виснажують себе жорсткими дієтами і тренуваннями, аби влізти в бажаний розмір XS.

Якщо ви з їх числа, - перш за все вивчіть конституцію свого тіла. Навіть при постійних спортивних навантаженнях і максимально правильному харчуванні неможливо домогтися модельних параметрів, якщо на шляху встає генетика. І в цьому немає нічого поганого, адже худоба і здоров'я – не одне й те саме.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, харчування, дієти, їжа, здоровий спосіб життя, Здоров'я
В тему