Поради

Як уникнути проблем зі шлунком після застілля: поради лікаря

Як уникнути проблем зі шлунком після застілля: поради лікаря

Уникнути проблем із шлунком після щедрого застілля можна, дотримуючись вказівок лікарів.

Про це розповів спеціаліст-дієтолог Віктор Тутельян.

Він заявив, що самі по собі страви на новорічному столі не завдадуть шкоди. Набагато важливіша кількість з'їденого.

«Поклав дві чайні ложки олів'є і з'їв. Всі. Але якщо людина буде його їсти столовими ложками з миски або кастрюлі, то, звичайно, буде удар і по печінці, і по шлунку. Фактично це потужна шкідлива дія», — пояснив фахівець.

За його словами, за щедрим застіллям людині варто залишатися трохи голодною і пробувати всього потроху. З алкогольними напоями варто також знати міру, причому вибрати потрібно тільки один вид спиртного

«Пара келихів шампанського цілком допустимі. Міцні напої - приблизно десь не більше 100 грамів, а спирту - 50 грамів - це те, що людина може легко перенести, без важких наслідків», - уточнив Тутельян.

Фахівець рекомендував звести до мінімуму вживання ковбасної продукції, тому що вона може зашкодити печінці та підшлунковій залозі. Також слід утриматися від солінь і холодця, та їсти більше овочів, фруктів та зелені.

Найбільш безпечним продуктом, на думку Тутельяна, є листя салату.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Лікарі, Поради
В тему