15 Жовтня 2020
Новини

Чим небезпечна робота надсилу та чому так складно лікувати її наслідки

Чим небезпечна робота надсилу та чому так складно лікувати її наслідки

Нещодавно в редакцію зателефонував наш постійний читач із Рівненщини. Чоловік попросив номер телефону народного лікаря й дипломованого реабілітолога Івана Сергійчука, про якого неодноразового розповідав наш тижневик.

Про це йдеться у газеті «Твій вибір».

На запитання «Що трапилося?» співрозмовник зізнався: тривалий час потерпає від болю у спині. «Куди не звертався, які обстеження не проходив – жодного результату. МРТ показала незначний остеохондроз. Але він не може викликати таких гострих відчуттів у спині. Лікарі сказали: поки не знайдуть причини, не зможуть усунути наслідків. От я й шукаю цілителів», – розповів чоловік.

Телефон ми, звісно, продиктували. Адже наших читачів Іван Сергійчук завжди охоче консультує і навіть не бере за це грошей. А ще домовилися, що коли народний лікар допоможе, то про цей випадок розповімо в газеті.

Як і слід було очікувати, в пацієнта з Рівненщини справді була серйозна проблема. Іван Сергійчук нащупав у чоловіка зміщення внутрішніх органів аж на три пальці. «А чому непокоїла спина? – риторично запитує лікар. – Це оманливий біль. Так буває. Цей чоловік отримав проблеми зі здоров’ям, бо на заводі щодня піднімає велику вагу. Як наслідок – з’явилася хвороба, яку в народі називають підорва. Я спеціальним масажем поставив усі внутрішні органи на місце. Так що, думаю, спина більше не турбуватиме».

А що це за хвороба така і хто зазвичай від неї потерпає? – запитую в Івана Сергійчука.

– У народі це захворювання ще називають «підруха», «зміщена враза», «зміщення пупка». Найчастіше на неї страждають сільські жителі, які важко працюють (особливо в період активних польових робіт) та більшість спортсменів (легко- та важкоатлети, футболісти, борці, плавці тощо). Всі вони через свою зайнятість «віддаються на повну силу».

Тобто жінки чи діти менше піддаються підорві?

– У них теж трапляються ці проблеми. Для дітей достатньо інтенсивно пострибати тривалий час – і вже можуть настати наслідки.

Хотів би наголосити, що закрепи в жінок після природних пологів теж можуть сигналізувати про зміщення органів черевної порожнини.

До речі, мій покійний дідусь – народний лікар Іван Довгун – казав, що з такою болячкою жінці, буває, важко й завагітніти.

Які методи лікування такої болячки?

– Позбутися дискомфорту в ділянці черевної порожнини та навіть покращити рівень досягнення у спорті допомагає мануальна терапія живота.

Якщо казати про безпліддя через зміщення внутрішніх органів, то в моїй практиці траплялося й таке, що після проведення мануальної терапії живота в пацієнтки наставала довгождана вагітність.

Які ознаки сигналізують про те, що в людини саме підорва, а не якесь інше захворювання?

– Характерними симптомами є здуття живота, біль, загальна слабкість, втрата апетиту, пітливість, запаморочення, пронос або закрепи. Ці ознаки виникають унаслідок зміщення насамперед підшлункової залози, а далі – шлунка, кишківнику та інших органів.

Та якщо згадати нашого читача, то в нього чомусь боліла спина…

– Так, опущення органів черевної порожнини можуть ще й вводити в оману: віддавати ниючим болем у поперек та зону нирок, навіть викликати постійне покашлювання. Але уважно вислухавши усі симптоми, зробивши певні обстеження та провівши мануальну терапію живота, я можу упевнено визначити, чи маю справу з підорвою.

Між іншим, тривалий головний біль теж може бути наслідком зміщення та порушення роботи шлунково-кишкового тракту.

Чи потребує сеанс мануальної терапії живота якоїсь підготовки?

– Добре було б попередньо пройти обстеження, аби я зміг побачити загальну «картину здоров’я пацієнта» (розумів, що це обходиться в копієчку, але…). Напередодні сеансу мануальної терапії бажано прийняти 3 – 4 таблетки активованого вугілля. Наголошу також, що лікування проводиться після випорожнення кишечнику, сечового міхура, на «голодний» шлунок (хворий не повинен 3 – 4 години до сеансу нічого їсти).

Якщо пацієнт не має змоги прийти до Вас, що йому робити?

– По-перше, можна проконсультуватися в мене за телефонами: 099 739 93 37 або 097 248 56 99. По-друге, в жодному разі не намагатися поставити на місце органи самостійно (бо можна наробити біди). На жаль, методи терапії зміщення органів черевної порожнини досі не розроблялися в офіційній медицині, тому лікарі і не використовують їх у своїй практиці. А ті бабусі, які по селах «підтягують шлунок», не завжди є компетентними.

Тому, якщо в розмові з людиною я зрозумію, що в пацієнта підорва, все ж рекомендуватиму протягом 5 – 18 днів після погіршення стану таки пройти сеанс мануальної терапії. А для якнайшвидшого ефекту пораджу додатково приймати ліки, залежно від побічних дій підорви: гастриту, виразки, дискінезії жовчних шляхів, холециститу.

А насамкінець нагадаю читачам: бережіть себе і своїх дітей від цієї недуги. Бо всієї роботи ніхто не переробить, а здоров’я у нас одне!

 Спілкувалася Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, робота
В тему