Поради

Що додають в сіль і чому треба читати її склад на упаковці

Що додають в сіль і чому треба читати її склад на упаковці

Виявляється, у самій звичайній солі теж є добавки. Читайте про них детальніше в цьому матеріалі.

Здавалося б, що може бути простіше, ніж купити пачку звичайної солі і для чого взагалі звертати увагу на її склад? Адже сіль це лише хлорид натрію. Однак, виявляється, не так все просто. І варто перед тим, як придбати пачку солі, уважно вивчити етикетку, на якій детально розписано, з чого конкретний продукт, який опинився у ваших руках, складається.

Справа в тому, що деякі виробники цього одного з найпотрібніших і популярних продуктів почали використовувати добавки, а саме Е536 і Е535. Відразу обмовимося, що ці добавки входять до числа дозволених і використовуються для того, щоб сіль залишалася розсипчастою, а не збивалася в куски.

  • Добавка Е535 (жовта кров'яна сіль або ферроціанід натрію) входить, наприклад, також до складу какао і сухого молока і має низький рівень токсичності. Однак, який вплив вона може надавати на організм людини, вчені точно ще не встановили. Тому існує максимально допустима доза цієї добавки: за добу вона не повинна перевищувати 25 мг на один кілограм маси тіла.
  • Добавка Е536 (фероціанід калію) також із розряду стабілізаторів. У ній в не небезпечних для людини кількостях містяться ціаніди. Так само, як у випадку з добавкою Е535, фероціанід калію допустимо вживати в обмежених кількостях.

Незважаючи на те, що ці добавки, які часом входять до складу солі, офіційно дозволені, про їх точний вплив на кожен конкретний організм вичерпної інформації немає. Тому по можливості, зрозуміло, краще обійтися без них, а для цього варто уважно читати склад на упаковці солі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, продукти, Поради
В тему